Gözler Türkiye'nin Libya kararında

Başbakan Erdoğan, Ankara'daki Libya zirvesi sonrası ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Erdoğan, NATO'nun müdahalesine ilişkin kaygıların giderilip giderilmediğini bugün açıklayacak.

Libya’ya müdahalenin kaderini belirleyecek olan iki toplantı dün Brüksel ve Ankara'da yapılırken, gece yarısına doğru da kritik bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

[

](https://www.mynet.com/turkiye-artik-natoda-yalniz-degil-110100561695)

[

****](https://www.mynet.com/libyadaki-operasyonla-ilgili-tum-gelismeler-110100561442%0A%20)

[ ****](https://www.mynet.com/turkiye-bombardimana-katilacak-mi-110100561507?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_4) [ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/libyaya-hava-ve-denizden-buyuk-operasyon-libyaya-hava-ve-denizden-buyuk-operasyon/7530/193808/sayfa/1/) [ ****](http://galeri.mynet.com/haber/kaddafi-gucleri-tunusa-saldirdi-7385/62) Türkiye'nin, NATO’nun Libya’ya yönelik operasyonuyla ilgili itirazları devam ederken, Başbakan Erdoğan, başkanlığında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren zirve sonrası ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. İkili arasındaki görüşmede, Türkiye'nin kaygılarının giderilip giderilmediği önem taşıyor. Erdoğan, konuyla ilgili açıklamayı bugün partisinin grup toplantısında yapacak.

Dün, NATO'da ve Türkiye'de, koalisyon güçleri tarafından Kaddafi'ye yönelik başlatılan hava operasyonunun ne şekilde devam edeceğinin belirlenmesinde önem taşıyan toplantılar yapıldı.

Reklam
Reklam

ANKARA
Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Libya zirvesi yaklaşık 2 saat sürdü. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yer aldığı toplantıya, 15 dakika sonra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı.

Türkiye’nin Libya konusunda izleyeceği tutum masaya yatırılırken, Türkiye’nin NATO'nun Libya operasyonuyla ilgili çekincelerinin, operasyon planlarının gözden geçirilmesi, sivillere verilen zararlar, uçuşa kapalı hava sahasının daraltılması olduğu biliniyor. Başbakan Erdoğan'ın çekinceleri şöyle:

1- Tespit ve tescil için girilmeli.
2- Kaynaklar birilerine dağıtılmamalı.
3- Operasyon işgale dönüşmemeli.
4- Libyalılar geleceğini kendi belirlemeli.

Anahtar Kelimeler: