Gözleri Görmüyor Ama Hassas Kulağı Sayasinde Ekmeğini Kazanıyor

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ve doğuştan görme özürlü olan 25 yaşındaki Yalçın Baysal hassas kulağı...

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ve doğuştan görme özürlü olan 25 yaşındaki Yalçın Baysal hassas kulağı sayesinde ekmek kazanıyor. Bozdoğan’ın tek diplomalı zurnacısı olma özelliğini de taşıyan Yalçın Baysal, alın teri ile ekmek kazanmanın büyük mutluluk olduğunu belirti.

Doğuştan görme özürlü olduğu için beyaz bastonu ile dolaşan 25 yaşındaki Yalçın Baysal, kendi ayakları üzerinde durma çabası sayesinde meslek edindiğini söyledi. Muzipliği ve sevecenliği ile çevrede herkesin sevdiği 24 yaşındaki Baysal, “12 yaşında iken Denizli Görme Engelliler Okulu’na yazıldım. 18 yaşında okuldan çıkınca kendi ayaklarım üzerinde nasıl dururum diye düşünürken zurnacılık ve müzik aletlerini çalmak için zurnacılara başvurdum. ‘Parmakların zayıf yapamazsın’ diye öğretmediler. Bunun üzerine Halk Eğitimi Merkezi’ne müracaat edip zurnacılık kursu almak istediğimi belirttim. Buradan aldığım kursla zurna ve klarnet çalmayı öğrendim. Şu anda Bozdoğan ve çevresinde düğün ve derneklerde zurna çalarak ekmeğimi kazanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“DİLENCİLİK YAPMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

Günümüzde birçok kişinin engellerini kullanarak dilencilik yaptığını kendisinin böyle bir şeyi asla düşünmediğini de belirten Yalçın Baysal, “Engeli olanların yanında sağlamlar da dileniyor. Bu gerçekten çok zor ve kötü bir durum. Dilenmeyi asla aklımın ucundan bile geçirmedim, Allah’a şükür gözlerim görmüyor ama hassas kulaklarım sayesinde ekmeğimi kazanıyorum. Dinlediğim bir eseri hemen çalabiliyorum. Geleneksel türkülerin yanı sıra ilahi ve marş da çalarak her ortamda müzisyenlik hizmeti veriyorum” diyerek isteyen bir çok kişinin kendisine uygun bir iş yapabileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: