Gözleri Kapalı Çömlekçi İlgi Odağı Oldu

25. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kırşehir’de bulunan Çömlekçi Salih Yaşar (70) gözleri kapalı yaptığı çömlekle...

25. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kırşehir’de bulunan Çömlekçi Salih Yaşar (70) gözleri kapalı yaptığı çömlekle ilgi odağı oldu.

Çamuru gözleri kapalı şekilde kararak şekil veren ve çömlek yapan Bilecikli Yaşar, 13 yaşından beri çömlek işçiliği yaptığını belitti.

25. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kırşehir’de bulunan ve Ahi Sokağı pazar alanında stant açan Bilecik Valiliği tarafından Kırşehir’e gönderilen Çömlekçi Yaşar, gözlerini kızına bağlatarak yaptığı şov ile ilgi odağı oldu. 13 yaşından beri çömlekçilik yapan Yaşar, mesleği babasından devraldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ahi Sokağı pazarında ilgi ile izlenen ve satış yapan Çömlekçi Salih Yaşar, "Mesleğimi babamdan devraldım. Sadece devralmak yetmiyor. İlgi duydum insanların beğenisini yaptıklarımla almak hoşuma gitti. Yılların birikimi ve edindiğim tecrübe yaşadığım şehirde kurs açmama neden oldu. İnsanın severek yaptığı her işte haz alacağını düşünüyorum. Ahiler diyarında olmak ise apayrı bir duygu umarım Ahi Evran’a yakışır şeyler yapıyoruz.” dedi.

3 çocuk babası ve 11 torun sahibi olan çömlekçi Salih Yaşar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Marmara bölgesinde çömlekçi belgesine sahip tek kişi olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: