Gözleriniz Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz Ama Bilmeniz Gereken 10 Gerçek

İnsan gözünün gücü gerçekten harika.

  1. Gözleriniz de güneşten yanabilir.

UVA ve UVB ışınları cildinizi etkilediği kadar gözlerinizi de etkiler. Zarar gözle görülebilen bir zarar olmasa da, güneş yanığı gözlerinizin acımasına neden olabilir. Bu yüzden güneş gözlüğü kullanmak çok önemlidir. 2. Mavi gözlü insanların hepsi aynı atadan geliyor olabilir.

Kopenhag Üniversitesi araştırmacıları, binlerce yıl önce meydana gelen genetik bir mutasyonun insanların mavi gözlü olmasına yol açtığını keşfettiler. Ondan önce herkesin gözü kahverengiydi. 3. Köpekler bizimle gözlerimize bakarak iletişim kurarlar.

Yapılan araştırmalar, köpeklerin insan gözlerine bakarak işaretleri algıladıklarını göstermekte. Bu durum, bebeklerin sinyalleri yorumlamayı öğrenmesine benzer bir durum. 4. Kör insanların bazıları rüyalarında görebiliyorlar.

Eskiden görebiliyorken görme yeteneğini sonradan kaybeden kişiler, rüyalarında hâlâ görebildiklerini belirtiyorlar. 5. Gözlerimizi günde 28.000 defa kırpıyoruz.

Dakikada 15-20 kez civarı göz kırparız. Bu hareket gözleri nemlendirmeye yarar, ancak araştırmacılar aynı zamanda bu şekilde beyinlerimize kısa bir dinlenme arası verdiğimizi söylüyorlar. 6. Miyopluk veya hipemetropluk gözün uzunluğuyla ilgilidir.

Miyopların göz küreleri daha uzun, hipermetropların ise daha kısadır. 7. Bazı kişiler gözlerden korkuyor.

Gözlerden korkmaya verilen isim ommatophobia. Eğer göz teması kurmaktan nefret ediyorsanız veya göz doktorunuz midenizi bulandırıyorsa, sizde de fobiden olabilir. 8. Gözünüzün yapısı, etrafı ilk önce yukarıdan aşağıya doğru görmenize neden olur. Beyin gördüğü şeyi algılayınca bu durum yanlara doğru olacak şekilde değişir.

GÖzün yapısı etrafımızı yukarı

Reklam
Reklam
  1. 20/20 görüş mükemmel değildir, sadece normaldir.

Tarihte şimdiye kadar kaydedilmiş en iyi görüş aslında 20/10'dur.

  1. İnsan gözü 10 milyondan fazla rengi ayırt edebilir.

Ama yine de herkes o meşhur elbisenin rengi konusunda birbirine girdi.