'Gözümü kaybettiğim için üzülmüyorum'

Gezi Parkı gösterileri sırasında çıkan olaylarda sağ gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya, gösterilere katılan kardeşini almak için Taksim’e gittiğini belirtti.

Göstericilere yönelik polis müdahalesi sırasında sağ gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya olay günü yaşadıklarını anlattı. Sarıkaya, gösterilere katılan kardeşini almak için Taksim’e gittiğini belirterek, ”Kardeşimin orda olduğunu öğrenmiştim. Kardeşimi o alandan çıkartmak için oraya gittim. Saat gece 24.00 sıralarında kardeşimi buldum. Saat 00.30 gibi kardeşimi alıp meydandan ayrılmaya hazırlanıyorduk. Gezi Parkına doğru döndüm ve döndüğüm esnada bir anda gaz kapsülünün gözümün üzerine yapıştığını hissettim. Direk karşıdan, sağdan soldan değil direk göz kafesimin üzerine vurarak. O anda patladığını hissettim. Beni Divan Otel’deki revire kaldırdılar. Oradan da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüler. Hastanede gözümü kaybettiğimi söylediler. Ertesi gün Okmeydanı Hastanesinde ameliyat gerçekleşti. Gözümün bir daha kurtarılamayacağını, sağ gözümü tamamen kaybettiğimi öğrendim” dedi.

Reklam
Reklam
Gözünü kaybettiği için üzülmediğini ifade eden Sarıkaya “Buradaki önemli olan nokta, yaşadığım acıdan öte burada yapılması gereken ve niçin orada olduğumuzun amacı önemliydi. Bizler orada rahat bir nefes alabilmek, özgürce yaşayabilmek, arkamızdan gelecek genç nesillerin, çocuklarımızın daha özgürce bir Türkiye’de yaşayabilmesi için biz oralarda bulunduk. Belki ben gözümü kaybetmiş olabilirim. Gözümü kaybettiğim için üzülmüyorum. Benim bir oğlum bir de kızım var. Bu çocukların daha özgür, daha eşit yaşayabilirse bu gözüm feda olsun. Hiç umursamıyorum, hatta gurur duyuyorum. Geleceğimiz önemlidir, çocuklarımız önemlidir. Baskının olmadığı bir Türkiye’de yetişmeleri bizim en büyük temennimizdir. Sadece isteğim budur” diye konuştu. (İHA)
[Taksim Gezi Parkı Olayları](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki) | [](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki)