Gözümüz olun huzurunuz olalım toplantısı

Alaplı Emniyet Müdürlüğü TOKİ Konutlarında huzur toplantısı yaptı.

Alaplı'da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği çalışmaları kapsamında TOKİ Kontları sakinleri ile Huzur toplantısı yapldı.

TOKİ Konutlarında "Gözümüz Olun,Huzurunuz Olalım. " parolası ile gerçekleştirilen toplantıya Alaplı ilçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Karakol Amiri Komiser Oktay Toplum Destekli Polis Kerim Albayrak, Alaplı Emniyeti Trafik Tescil Büro Amiri Uğur Mazlum ile TOKİ sakinleri katıldı.

Toplum Destekli Polis Kerim Albayrak tarafından TOKİ sakinlerine slayt eşliğinde Topum Desteki Polis Büro amirliğinin görevleri ve ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca kötü niyetli kişilere karşı alınacak önlemler anlatıldı.

Toplantıda konuşan, Alaplı ilçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Vatandaşlarla el ele vererek Alaplı’da asayişi sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Baş, "Düzenleyeceğimiz site toplantıları "ile vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyeceğiz ve bu toplantıları önümüzdeki günlerde devam ettireceğiz. Sizden istediğim olaylarda, sorunları detayları ile bizlere anlatmanız, eksik bilgi sorunu çözmeyi zorlaştırıyor” dedi.

Vatandaşların gördükleri her olumsuz durumu mutlaka polis veya 155 e bildirmeleri gerektiğini belirten Baş, “İlçede 20 bin nüfusa az sayıda personel ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Personelimizin her zaman her yerde olma şansı yok, sizler huzur ve asayişi sağlamamızda bizim gören gözlerimizsiniz. Biz Alaplı'da bulunan 20 bin kişinin 40 bin gözle olayları görerek destek olmalarını istiyoruz. İlçe nüfusuna göre, gelen ihbar sayısı yok denecek kadar az, huzur ve güveni sağlamamızda sizlerin ihbarları bizim için çok önemli, ihbar eden arkadaşlarımız dikkate alınmayacaklarını düşünmesin, her ihbar mutlaka birimlerimizce dikkate alınacaktır, Emniyetimizin Telsiz ve telefon konuşmaları denetim altında yapılan her ihbar değerlendiriliyor gereği yerine getiriliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü Baş, sitelerde oturan insanlara, binalarda meydana gelebilecek, hırsızlık ve benzeri suçlara karşı güvenlik kameraları takılması çağrısında bulundu. Hırsızlık olaylarının aydınlatılabilmesi için asite ve bina girişlerine kamera sisteminin gerekliliğini vurgulayan Baş, açıklamalarını şöyle tamamladı:

”Apartmanlarda meydana gelebilecek suçların failini bulabilmemiz için, apartman girişlerine mutlaka kamera sisteminin takılması gerekiyor. Kamera sistemini kurmak pahalı bir işte değil, küçük paralarla büyük olayların önlenebilecek. Takılacak kamera sistemi ile suçla mücadelede caydırıcılıkta ön plana çıkabilir. Kamera sistemi kurulan site ve apartmanlara kötü niyetli kişilerin taşınmasına bu şekilde engel olunabiliyor”dedi.

Daha sonra site sakinlerinin dilek ve temennileri alındı.site sakinleri kötü niyetli kişilerin gece yüksek sesle huzur ortamını bozduğunu,Toki köprüsünde bazı kişilerin gece yarısı alkol aldıklarını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz