‘Gözünden vurdun, bravo arkadaşım’

Mısır polisinin Tahrir göstericilerinin gözüne plastik mermi atışını gösteren video yayınlandı. Polislerden biri diğerine “Gözünden, gözünden vurdun. Bravo arkadaşım” diyor. İsyan daha da büyüyor.

Mısır’da iktidarda olan Yüksek Askeri Konsey’in Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi’nin önceki akşam yaptığı konuşma Mısır muhalefetini yatıştırmadı. Tahrir Meydanı’nda sayıları 10 bini bulan göstericiler Tantavi’ye “git” demeyi dün de sürdürdüler. Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile gelişen şiddet olaylarında ise her gün bir başka skandal yaşanıyor. Devrimin simgesi olan Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda toplanan binlerce protestocuya “zehirli” etkisi olan göz yaşartıcı bomba atılmasından sonra bu kez polislerin plastik mermiyle “doğrudan” bir göstericinin gözünü hedef aldığını gösteren video şok yarattı. Özel bir televizyon kanalından önce YouTube’da yayınlanan videoda polis memurları göstericilerin ana hedefi olan İçişleri Bakanlığı’na giden Muhammed Mahmud Caddesi’ndeki çatışmalar sırasında protestocuların gözüne nişan alırken birbirlerini kutluyorlar. Bir polis diğer meslektaşına “Gözünden, gözünden vurdun. Bravo arkadaşım” diyor. Atışı yapan polisin yüzü ise net bir şekilde görülüyor. Polisin yüzünü gösteren el ilanları dağıtan eylemciler, onun hakkında bilgi verene 5000 Mısır pound’u (1550 lira) ödül vaadediyor.

Reklam
Reklam

Kör olana hastaneden ücretsiz tedavi

Dün Tahrir’de birçok kişi şubatta devrilen Hüsnü Mübarek’e karşı gösterilerde bir gözünü kaybeden, son gösterilerde ise diğer gözünden yaralanan 31 yaşındaki diş hekimi Ahmad Harrara’nın resimlerini taşıdı. Harrara, “güvenlik haydutlarının maskesini düşürün” kampanyasının yeni yüzü oldu. Kahire Uluslararası Göz Hastanesi ise gözünden vurulan kurbanlara ücretsiz tedavi sözü verdi. Cumartesiden bu yana süren gösterilerde dün 3 kişi öldü, toplam ölü sayısı 39’u buldu. 2000’den fazla kişi de yaralandı.

Müslüman Kardeşler çekilecek mi
MISIR’daki olaylar ülkede hafta sonu yapılacak seçimleri de tehdit eder boyuta ulaştı. Birçok parti seçim kampanyalarını askıya aldı. Tantavi, seçimlerin planlandığı gibi 28 Kasım tarihinde yapılacağını açıklasa da ülkedeki yaygın kanaat seçimlerin erteleneceği yolunda. Katar’ın El Cezire televizyonu Müslüman Kardeşler Örgütü ve örgütün kurduğu Hürriyet ve Adalet Partisi’nin seçim çalışmalarını askıya aldığını duyurdu. Mısır Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Muhammed Ebul Gar ise Yüksek Askeri Konsey ile yapılan toplantıya katıldığı için halktan özür diledi.

Reklam
Reklam