Gözünüzden sakındığınız bebeğinizi emanet edeceğiniz bakıcıyı nasıl mı seçeceksiniz?

Bakıcı bulma sürecini kolaylaştırmanın püf noktaları…

Gözünüzün nuru bebeğiniz için en az sizin kadar iyi bakacağına inandığınız bir bakıcı bulmak çok zor. Bu durumda sizi tatmin etmesi, emin olmanız, çocuğunuzu emanet edebilmeniz, çocuğunuzun ruh sağlığı, sizin ruh sağlığınız ve sonrasında yaşanacaklar…

Güvenilir, ebeveyn olarak içinize sinen bir bakıcı arıyorsanız hele ki yatılı olacaksa ısrarla üzerinizde durmanız gereken bazı noktalar ve detaylar bulunuyor.

• Öncelikle bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey geçmişi. Daha önce böyle bir iş yapmış mı, yapmamışsa bu işi yapmak istemesinin maddiyat kısmı dışındaki nedenleri ve tabii ki sormanız gereken merhamet ve çocuk sevgisi hakkında birkaç soru olmalı. Bunları sorarken itici ve suçlayıcı görünmekten sakının. Sadece kendisini tanımaya çalıştığınızı ve durumun önemini uygun bir dille anlatmanız sizi karşınızdakinin yanlış anlamamasını sağlar.

Reklam
Reklam

• İkinci önemli husus ise diksiyon. Diksiyona çok önem verin. Bebekler 7. Aylarından itibaren çevresinde konuşulan dili öğrenme ve taklit yapma çabası içine girerler. Zamanının çoğunu bakıcı ile geçirecek bir çocuğunuz var ise bu durum daha sonra canınızı sıkabilir. O yüzden düzgün konuşabilen bir bakıcı tercih etmenizde fayda var.

• Otoriter ve dediğim dedik biri çocuğunuza düşündüğünüz ve beklediğiniz kadar şefkat ve merhamet gösteremeyebilir. Bu durum çocuğunuzun psikolojisini ciddi yönde etkileyecektir. İlgisini ve sevgisini doğru aktarabildiğine inandığınız kişilere çocuğunuzu teslim etmelisiniz.

• Bakıcınız işe ilk başladığı günlerde çocuğunuzla ikisini yalnız bırakmamaya özen gösterin. Evinize yerleştireceğiniz ve 7/24 izleyebileceğiniz kamera sistemi sayesinde bakıcınız hakkında daha emin kararlar verebilirsiniz.

• Siz beğendiğiniz ve karar verdiniz. Peki ya çocuğunuz? Ne kadar minik olursa olsun çocuklar kendisini gönülden seveni çok iyi hissederler. Çocuğunuzun bakıcısını sevip sevmediğini gözlemleyin. Kendini güvende hissedemeyeceği birinin yanında gelişimi sekteye uğrayacaktır, es geçmemelisiniz.

Reklam
Reklam

• Çocuğunuz rahatsızlandığında doktora gidilecekse beraber gidin, evinizdeki temizlik ve hijyen kurallarını ona da anlatın, bebeğinizin özel durumları var ise onunla da paylaşın ki o da sizinle beraber yaşamanın kurallarını daha hızlı öğrensin ve çocuğunuza daha fazla zaman ayırsın.