GRAFİKLİ Medipol Başakşehir yeniden zirvede

- Süper Lig'de 6. hafta sonunda lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde yer alan turuncu-lacivertliler, 14. haftada zirvenin yeni sahibi oldu - Turuncu-lacivertli takım ekim ayından bu yana oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldı - Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 30 hafta aradan sonra liderlik koltuğuna oturdu - İstanbul ekibi, evindeki yenilmezlik serisini 29 maça çıkardı

İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Süper Lig'de 6. hafta sonunda ligde 6. sırada yer alan Medipol Başakşehir, ekim ayından bu yana oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak zirvenin yeni sahibi oldu.

Turuncu-lacivertli takım, Galatasaray'ın Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduğu haftada Osmanlıspor'u 1-0 mağlup ederek sarı-kırmızılıların 1 puan önünde haftayı lider tamamladı.

- Son 8 maçta yenilgisi yok

Sezonun ilk 6 haftasında 2 yenilgi ve 1 beraberlik alan İstanbul ekibi, sonraki 8 haftada ise yükselişe geçti.

Reklam
Reklam

Ligin ikinci haftasında Kardemir Karabükspor'a 3-1 mağlup olarak ilk yenilgisini yaşayan Medipol Başakşehir, 6. haftada da Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildikten sonra oynadığı maçlarda topladığı puanlarla liderlik koltuğuna oturdu.

Abdullah Avcı'nın ekibi, son 8 maçta Göztepe, Aytemiz Alanyaspor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Galatasaray ve son olarak da Osmanlıspor'u mağlup ederken, Beşiktaş ve Kayserispor ile deplasmanda oynadığı maçlardan ise beraberlikle ayrıldı.

- Süper Lig tablosu tepe taklak

Turuncu-lacivertli ekip, Süper Lig'in 6. haftası sonunda Galatasaray'ın 6, Beşiktaş ve Göztepe'nin 3, Fenerbahçe ve Kayserispor'un da 1 puan gerisinde yer alıyordu.

Medipol Başakşehir, söz konusu haftadan sonraki performansıyla 14. haftada, Galatasaray'ın 1, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 4, Göztepe'nin 6 ve bir maçı eksik Kayserispor'un 7 puan önüne geçti.

Bu süreçte zirve yarışı veren takımlar içinde en çok puan kaybını Galatasaray yaşadı. Sarı-kırmızılılar, son 3 deplasman maçında sırasıyla Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'a mağlup oldu. Galatasaray, sahasında ise Fenerbahçe ile berabere kalarak son 8 haftada 10 puan kaybetti.

Reklam
Reklam

Bursaspor ise yakaladığı çıkışla ilk 5 içinde kendine yer buldu. İlk 6 hafta sonunda 9 puanla 8. sırada yer alan yeşil-beyazlılar, son 8 maçında ise 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile puanını 24'e yükselterek averajla Göztepe'nin önünde 5. sıraya yerleşti.

- İç sahadaki yenilmezlik serisi 29 maç

Medipol Başakşehir, Osmanlıspor'u 1-0 mağlup ederek liderliği kazandığı karşılaşma ile sahasındaki yenilmezlik serisini de 29 maça çıkardı.

Turuncu-lacivertli takım son olarak 2015-2016 sezonunda 12 Mart 2016'da sahasında Osmanlıspor'a 3-2 kaybetmişti.

Abdullah Avcı'nın ekibi sahasında oynadığı son 29 maçta 22 galibiyet ve 7 beraberlik alırken, yenilgi yüzü görmedi.

İstanbul ekibi, bu sezon sahasında oynadığı 7 maçta ise 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

- 30 hafta sonra zirvede

Medipol Başakşehir, Osmanlıspor'u mağlup ederek ligde 30 hafta sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Bundan önce, geçen sezon (2016-2017) 17. haftayı lider tamamlayan turuncu-lacivertli takım, 18. haftada deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak liderliği Beşiktaş'a kaptırmıştı.

Reklam
Reklam

(AA)