Gransimit artık Kağızman'da da üretiliyor

Yurtdışından İtal edilen Gransimit ( yeşil elma ) Cinsi Elma Artık Kağızman'da da Üretiliyor.

Yurtdışından İtal Ettiğimiz Gransimit ( yeşil elma ) Cinsi Elma Artık Kağızman'da da Üretiliyor.

Kağızman İlçesi Bayam mahallesinde meyve yetiştiriciliği yapan Metin Günay, Kağızman’da üretimi olmayan Gransimit (yeşil elma) cinsi elmaları yetiştirerek , ilçede bir ilki başarmış oldu.

Yaklaşık 100 dönümlük meyve bahçesine, 2008 yılında Kağızman İlçe Tarım Müdürlüğü’nce, Örnek Bahçe Projesi kapsamında dağıtılan fidanlardan 1200 adet diken Günay, 4 sene gibi kısa sürede ürün almanın mutluluğunu yaşıyor.

Reklam
Reklam

Gransimit (yeşil elma), cinsi elma enerji kaynağı ve vitamin deposu bakımından önemli bir meyvedir. İçerisinde; A,C,E vitamini olup bunlarla beraber; B1,B2,PP,B5,B9 provitaminlerini de içeren elmanın; kolestrol, romatizma ve böbreklere iyi geldiği bilinmektedir. Ülkemize ital olarak getirilen elmanın raf ömrü yaklaşık 6 ay olup bozulma oranı diğer elmalara göre oldukça düşüktür.

Böyle bir meyveyi Kağızman’da yetiştirmeyi başaran üretici Metin Günay; ‘’ fidanları bahçeme ilk diktiğim andan itibaren inancımı ve hevesimi hiç kaybetmedim. Şimdi ise Kağızman’da bir ilke imza atarak çalışmalarımın karşılığını aldığıma inanıyorum. Bunun için de çok mutluyum.’’ dedi. Ümit Karavul.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz