Grassroots Şenliği Gaziantep’te Yapıldı

FIFA U20 Dünya Kupası öncesinde, FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu işbirliği ile 7 ilde Mini...

FIFA U20 Dünya Kupası öncesinde, FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu işbirliği ile 7 ilde Mini Dünya Kupası konsepti olarak düzenlenen ‘Grassroots Şenliği’, Ülker sponsorluğunda bugün Gaziantep’te yapıldı.

FIFA U20 Dünya Kupası öncesi çocuk merkezli etkinlikler düzenlemeye devam eden Ülker, Kayseri ve Antalya etkinliklerinin ardından bu gün de Gaziantep’te çocukları eğlendirdi. Düzenlen etkinlikler kapsamında Gaziantep’teki turnuvaya 24 okuldan 2 yüz 40 çocuk katıldı. Turnuvaya katılan çocuklar eğlenerek spor yapmanın tadını çıkardı. TFF tarafından belirlenen ve 12 yaş grubu bin 7 yüz çocuktan oluşan okul takımları, özel hazırlanan sahalarda oynadıkları maçlarla yeteneklerini sergileyerek kendilerini geliştirecek. Etkinlikler süresince en yüksek Fair-Play puanını alan 10 öğrenci, Kayseri’deki FIFA U20 Dünya Kupası açılış maçını tribünden izlemeye hak kazanacak. Şenlikler, Ülker’in 2007’den beri yürüttüğü Grassroots programına paralel olarak Türk futbol alt yapısının gelişimine katkı sağlayacak.

Reklam
Reklam

Türkiye’de sporu uzun yıllardır destekleyen Ülker, yer aldığı projelerin, ülkemizde sporun altyapısını destekleyecek nitelikte olmasına özen gösteriyor. Federasyonlarla işbirliği yaparak spora ve spor endüstrisinin gelişmesine, Türk sporunun geleceği olan çocuklara yönelik projelere destek vermeyi çok önemseyen Ülker, bu amaçla 6 yılda 2 yüz 50 binden fazla çocuğu sporla buluşturdu.

Yapılan maçların ardından bir değerlendirme yapan Gaziantep Grassroots Şenliği Koordinatörü Mehmet Albay, yapılan etkinliğin kendilerini ve çocukları çok mutlu ettiğini belirterek, “FIFA U20 Dünya Kupası kapsamında Gaziantep’te yapılan Grassroots Şenliği’ni gerçekleştirmenin zevkini yaşıyoruz. Bu mutluluğu bizlere yaşatan FİFA’ya, Türkiye Futbol Federasyonu’na, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu şenlikler kapsamında yanımızda bulunan, katılım ve desteklerinden dolayı Ülker’e çok teşekkür ediyorum. Ülker’in katılımları ve destekleri bizleri çok mutlu etti” dedi.

Sporun önemine dikkat çeken Albay, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Spor yapmak çok önemlidir. Sporun eğlenceli şekilde yapılması, sporun daha çok sevilmesini ve yayılmasını sağlar. Bu şenlikler, çocuklarımızın sosyal, zihinsel, arkadaşlık ruhunu gelişimlerine çok katkıda bulundu. Grassroots Şenlikleri ilimizde güzel bir biçimde gerçekleşti. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum”

Yapılan maçların ardından Ülker, çocuklara çikolata ve şapka dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: