Greenpeace'den Ankara'da 'akkuyu' Eylemi

Greenpeace üyeleri, Çernobil faciasının 26. yıldönümünde Norveç Büyükelçiliği'nde eylem yaptı. Pankart açıp halatla binadan aşağı...

Greenpeace üyeleri, Çernobil faciasının 26. yıldönümünde Norveç Büyükelçiliği'nde eylem yaptı. Pankart açıp halatla binadan aşağı sarkan eylemciler polis tarafından gözaltına alındı.

Greenpeace üyeleri, Çernobil nükleer kazasının yıldönümünde Ankara'da ilginç bir eyleme daha imza attı. Greenpeace üyeleri, Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santrali protesto etmek için, santralin yapımında görev alacak firmanın bürosunun da bulunduğu Norveç Büyükelçiliği binasında eylem yaptı. Norveç Büyükelçiliği'nin çatısına çıkarak 'Akkuyu Çernobil Olmasın' yazılı pankartı açtı. Eylemciler, pankartla birlikte halatlara tutunarak binadan aşağı sarktı.

Reklam
Reklam

Büyükelçiliğin önünde 'Akkuyu Çernobil Olmasın' pankartları açan diğer Greenpeace üyeleri, bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada Çernobil'in etkilerinin devam ettiği belirtilerek, "Türkiye'de bu kazadan etkilendi ve radyasyon nedeniyle yaşanan hastalık ve ölümler can yakmaya devam ediyor" denildi.

Greenpeace üyeleri basın açıklamasının ardından polisler tarafından gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen eylemcilerden biri, 'Nükleer santrale hayır', 'Ülkemize nükleer santrali sokmayacağız' şeklinde slogan attı. Eylemin ardından 12 Greenpeace üyesi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: