Grekoromen'de Dünya Kupası Antalya'da

Grekoromen güreşte, 2007 Dünya Kupası'na Antalya evsahipliği yapacak. Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın, Macaristan'daki Dünya Kupası'nın ardından, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da birinciliği kazanması üzerine, FILA'nın önümüzdeki yılın Dünya Kupası organizasyonunu Türkiye'ye verme kararı aldığı öğrenildi.

Güreş Federasyonunun, daha önce bu önemli organizasyonu Trabzon'da gerçekleştirmek için yaptığı başvuruyu şiddetle reddeden FILA Başkanı Raphael Martinetti'nin, Moskova'da görüştüğü FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık ve Federasyon Başkanı Recai Ustaoğlu'na, "Dünya Kupası'nı İstanbul, İzmir, Ankara ya da Antalya'da yapmak isterseniz, organizasyonu Türkiye'ye verebiliriz" dediği, Türk yetkililerin de Dünya Kupası'nı Antalya'da düzenleme kararı aldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, FILA Genel Sekreteri Michel Dusson'un, hem Ekim ayında düzenlenecek Dünya Plaj Güreşi ve Sambo Şampiyonası hem de 2007 Dünya Kupası organizasyonu için, incelemelerde bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Antalya'ya geleceği bildirildi.