Grekoromende Selçuk Çebi yarıfinale yükseldi

Dünya Güreş Şampiyonası'nın 3. gününde mindere çıkan 74 kilo güreşçi Selçuk Çebi, ilk turu bay...

Dünya Güreş Şampiyonası'nın 3. gününde mindere çıkan 74 kilo güreşçi Selçuk Çebi, ilk turu bay geçti, 2. turda Yunanlı, 3. turda ise Ermeni rakibini yenen Çebi çeyrek finalde de Slovak rakibini 2 - 1 yenerek yarıfinale yükseldi.
İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda devam eden Dünya Güreş Şampiyonası Grekoromen Stilde mindere çıkan Selçuk Çebi, çeyrek final mücadelesine tutuk başladı ve ilk periyodu 1 - 0 kaybetti. 2. periyotta daha etkili bir güreş çıkaran Selçuk Çebi rakibini 2 - 0 yenerek durumu 1 - 1'e getirdi.
Büyük çekişmeyle geçen ve itirazların yaşandığı 3. periyotta karşılıklı pozisyonlar sonunda Çebi bir anda 3 - 0 öne geçti. Slovak teknik ekibin itirazı sonuçsuz kaldı ve skor itirazdan da gelen puanla 4 - 0 olarak skorborda yazıldı.
Ancak Slovakların itirazı üzerine skorbord 0 - 0 olarak başa döndürüldü ve Çebi de yerde kaldı. Slovak güreşçinin çırparak puan alma hareketine kontratakla karşılık veren Selçuk Çebi sürenin bitimine 1 saniye kala rakibini köprüye getirdi ve aldığı 2 puanla periyodu 2 - 0 kazandı. Çebi minderden de 2 - 1 galip ayrılarak adını yarıfinale yazdırdı.
Bu sonuçla 2012 Londra Olimpiyat vizesini alan Selçuk Çebi yaklaşık yarım saat sonra finale kalmak için mücadele edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz