Grevde 3. yıl

Adana (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesindeki Turbo Filtre Fabrikası'nın 17'si kadın 50 işçisinin grevde 3. yıla girmesi nedeniyle Adana Dayanışma Platformu tarafından toplantı düzenlendi.

Tarsus'tan Adana'ya trenle gelen işçiler, kendilerine destek veren çeşitli sendika, sivil toplum kuruluşları ve partilerin üyeleriyle, Sular Kavşağı, Atatürk Caddesi güzergahından Çakmak Caddesi'ne kadar yürüdü.

Bir düğün salonunda bir araya gelen işçilere, Tekel Adana Sigara Fabrikası'nda iş yerini terk etmeme eylemlerini sürdüren işçilerden bazıları da destek verdi.

Reklam
Reklam

Adana Dayanışma Platformu Sözcüsü Şiar Rişvanoğlu, burada yaptığı açıklamada, işçi ve emekçilerin haklarını savunabilmek için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğini belirterek, aradan geçen 3 yılın işçileri yıldırmadığını söyledi.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şubesi Sekreteri Rasim Güldar da Tarsus ilçesine bağlı Bağcılar beldesindeki fabrikada çalışan işçilerin, sendikanın aldığı karar doğrultusunda 15 Mart 2006'da çıktıkları grevde 3. yıla girdiklerini bildirdi.

Fabrikada 2 bekçi bulunduğunu, grevdeki işçilerin dönüşümlü olarak 24 saat süreyle nöbet tuttuğunu belirten Güldar, "151 işçiyle başladığımız grevi 50 işçiyle sürdürüyoruz. İşverenle görüşmelerimiz oluyor, o da grevi bitirmek istiyor, biz de istiyoruz. Ancak halen somut bir sonuç elde edemedik" dedi.

Konuşmaların ardından, yerel müzik grupları tarafından çeşitli şarkılar seslendirildi.