Greve Giden Thy Çalışanlarına 2 Aylık Bebeğiyle Destek Verdi

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında uzlaşmazlıkla sonlanan 24’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin ardından...

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında uzlaşmazlıkla sonlanan 24’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin ardından greve giden THY çalışanlarına iki aylık bebeğiyle THY Genel Müdürlüğü’nün önüne gelen Burcu Sağdıç destik verdi.

Grev yasağını protesto ettiği için geçen yıl işten atılan Burcu Sağdıç greve destek vermek için iki aylık Zeynep Beren ismini verdiği çocuğu ile geldi. Greve katılan eylemcilerin ve gazetecilerin ilgi odağı alan küçük Zeynep bebek, olaylardan habersiz uyuya kaldı.

Reklam
Reklam

Kendisinin 29 Mayıs’ta işten atıldığını söyleyen Burcu Sağdıç ”İşten atıldıktan bir bir bucuk ay sonra hamile olduğumu fark ettim. O zaman da bebek iki aylık olmuştu. Şu an doğdu tam iki aylık. Arkadaşlarımıza destek için buraya geldim. Umarım bizi işe alırlar. Bizi haksız yere işten attılar. Biz suç işlemedik. Kimseye zarar vermedik. Sadece grev hakkını protesto etmek için orada bulunduk. Desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik çalışanlardan" dedi.

Bu arada, THY önünde bekleyen eylemcilere açıklama yapan HAVA- İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın, THY’nin aksine 218 seferin iptal edildiğini iddia etti. Kaya Sayın, “Gerçekleştirilmesi gereken sorti sayısı 560 iken bunlar UAKME bilgileridir. Gerçek bilgilerdir. Toplamda 342 sefer gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilemeyen sorti sayısı 218’dir” dedi.

Bu arada, THY ise HAVA-İŞ sendikasının aksine yaptığı açıklama dün itibari ile İstanbul çıkışlı 387 sefer yapıldığını ve toplamda ise dün 987 sefer yapıldığını açıklarken, dün ve bugün hiçbir sefer iptali olmadığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz