Grip Aşısı Olmanın Tam Zamanı

Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, iş ve özel hayatta ciddi sorunlara ve verimsizliklere yol açan grip salgınından

Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, iş ve özel hayatta ciddi sorunlara ve verimsizliklere yol açan grip salgınından korunmak için herkesi grip aşısı olmaya davet etti.

Önal, yaptığı açıklamada, özellikle risk grubundaki yaşlılar, okul çağındaki çocuklar, kanser hastaları ve diyabet gibi rahatsızlıkları olanların grip aşısını mutlaka olması gerektiğini vurguladı.

Kapalı ve yoğun insan trafiğinin bulunduğu ortamlarda çalışan sağlıklı bireylerin de risk grubuna dahil edilebileceğini kaydeden Önal, hastalığın özellikle her yıl sonbahar-kış aylarında yaşandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Aşının her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir yıl önceki yaygın grip virüsüne göre düzenlendiğini belirten Önal, şunları kaydetti:

"Risk grupları için bu süre daha uzun tutulabilir. Grip aşısı, vücutta 1-2 hafta içinde koruyucu düzeye erişir. Eğer aşı içerdiği virüs tipleri, salgınlara neden olan virüs tipine benzerse sağlıklı erişkinlerde yaklaşık yüzde 70 oranında etkilidir. Ayrıca aşı olmaması gerekenler, 6 aydan küçük bebekler, yumurtaya karşı alerjisi olanlar hamileliğin ilk 3 ayı içinde olan bayanlardır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz