Griple Savaşan 5 Besin

Bu kışı gribe yakalanmadan geçirmek hayal değil!

Greyfurt
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan greyfurt, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve virüsleri yok ediyor. Günde yarım porsiyon greyfurt tüketildiğinde, gribe yakalanma riski %20 oranında da düşüyor.

Brokoli
Brokolinin içeriğinde bulunan sulforaphne adlı kimyasal, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım ediyor. Yapılan araştırmalar, haftada iki porsiyon brokoli tüketildiğinde akyuvarların grip virüsleriyle savaştığını ortaya koydu.

Sarımsak
İçeriğinde %70 oranında sülfür bulunan sarımsak, enfeksiyonlarla savaşıyor. Beslenme uzmanları, sarımsakları yemeklere eklemeden 10 dakika önce doğramayı öneriyor. Çünkü sarımsaktaki sülfür oranı, havayla temas ettiğinde daha aktif hale geliyor ve gribe karşı bir kalkan gibi vücudu koruyor.

Reklam
Reklam

Zerdeçal
Zerdeçal, bağışıklık sistemini güçlendiren faydalı bir baharattır. Yapılan araştırmalarda zerdeçalın kansere karşı vücudu koruduğu da ortaya çıktı. Uzmanlar, günde çeyrek çay kaşığı zerdeçal tüketmeyi öneriyor.

Tatlı patates
Beta karoten zengini olan tatlı patates, solunum yollarını güçlendiriyor ve vücuda grip virüslerinin girmesini önlüyor. Günde yarım porsiyon patates tüketildiğinde gribe yakalanma riskiniz %33 oranında düşüyor.