Grup Dergah, Gönülleri Fethetti

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında Gazianteplilerle buluşturduğu Grup Dergah, okuduğu ilahilerle yüzlerce kişiye unutamayacakları...

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında Gazianteplilerle buluşturduğu Grup Dergah, okuduğu ilahilerle yüzlerce kişiye unutamayacakları bir gece yaşattı.

Merveşehir Eşref Bitlis Parkı’nda düzenlenen konsere yoğun katılım oldu. Hafız Mehmet Ziya Demirbaş, Bekir Çiçek, Ahmet Bahadır Canbaz ile İsmail Demirbaş’tan oluşan Grup Dergah, söyledikleri Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça ilahiler ile kendilerini dinlemeye gelenleri mest etti.

Gece, Hafız Mehmet Ziya Demirbaş’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Ardından da Grup Dergah tarafından, İnanmayan Zalimler, Rüyamda Mekke’yi Görsem, Mekke Vardır Beytullah, Nasip Eylesin Yaradan, Neyleyim Dünyayı, Gul Dıbare, Mevla Ya Salli, Ya Rab Ya Rab, Büşra Lena, Ya Zahir El Mustafa, Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulallah, Ya Ümmül Hasan, Merhaba, Aşkınla Bu Uşşakı, Ben Bir Yakup İdim, Sakın Terk-i Edepten, Teleal Bedru, Sevdim Seni Mabuduma, Allah-u Allah eserleri seslendirildi. Konser, okunan dua ile son buldu.

Reklam
Reklam

Grup Dergah Sanatçısı Bekir Çiçek, Grup Dergah’ın 2006 yılında kurulan tasavvuf musikisi ve ilahi grubu olduğunu, 4 albüm, 2 single ve bir kliplerinin olduğunu söyledi.

Konser öncesi konuşan Grup Dergah Sanatçısı Çiçek, “Bu gün Gaziantep Merveşehir'deyiz. Şehitkamil Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu halk konserinde sahne alacağız. Tüm halkımızdan Allah razı olsun. Teveccühlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Yakın zamanda tekrar Gaziantep’te konser vereceklerini ifade eden Çiçek, “Haziran ayının 11'inde tekrar konser amaçlı Gaziantep’te olacağız. Şimdiden halkımızı davet ediyorum. Talep olması halinde semazen ekibimiz mevcut. Sazlarımız var. Talepler hangi doğrultudaysa biz insanlara en güzel hizmeti sunmakla görevliyiz. Halkımızın teveccühü çok güzel. Bizleri çok çok memnun ediyor. İnşallah başka organizasyonlarda buluşmak üzere” ifadelerini kullandı.

Konseri Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yanı sıra yüzlerce kişi dinledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: