Grup Yorum üyeleri polis tarafından gözaltına alındı

Grup Yorum üyeleri Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek için toplandı. Protesto sonrası Grup Yorum üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Kimliklerini göstermek istemeyen Grup Yorum üyeleri, yaka paça gözaltına alındılar.

Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu bir grup, Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek için 21 Eylül Pazartesi akşamı saat 20.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda toplandı. "Cizre'de AKP katlediyor. Kürt halkı teslim alınamaz" sloganları atan grup içerisinde bulunan Grup Yorum üyesi Ezgi Dilan Balcı basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından mini bir konser veren Grup Yorum üyeleri, eylemlerini sonlandırmışken, sivil polis memurlarının kimlik kontrolü talebinde bulunması, gergin anların yaşanmasına neden oldu. Grup Yorum üyelerinden Selma Altın, uygulamanın keyfi olduğunu savunarak, kendilerinden başka kimseye kimlik kontrolü yapılmadığını, bu nedenle kimliklerini vermeyeceklerini söyledi.

GÖZALIN ALINAN GRUP YORUM ÜYELERİ

Grup Yorum üyelerinin kimliklerini göstermeyeceklerini belirtlmesi üzerine Çevik Kuvvet ekibi grup üyelerinin etrafını sararak çember oluşturdu. Ardından Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 6'sı kadın 11 kişi, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Grup Yorum üyeleri Selma Altın, Ezgi Dilan Balcı, Grup Yorum'un öğrencileri Helin Bölek, Emek Yeşilırmak, Fırat Kıl, İdil Kültür Merkezi çalışanı Meral Gökoğlu, Grup Yorum korosu elemanı Sedat Baştürk ve Umudun Çocukları Orkestrası üyesi Görkem Karaca'nın da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

GRUP YORUM'UN BASIN AÇIKLAMASI

Protesto'da grubun sözcülüğünü üstlenen Ezgi Dilan Balcı şu açıklamayı yaptı: "AKP, iktidarını korumak için terör demagojileriyle katletmekten, linçler örgütlemekten çekinmiyor. Terör söylemleri her geçen gün halklar arasındaki dayanışmayı bölmeye, yok etmeye yönelik bir hal alıyor. Terör, sokağa adımını atan herkesi kurşun yağmuruna tutmaktır. Bir kenti evine hapsedip, elektriksiz, susuz bırakmaktır. Cizre'de Kürt halkımız Özel Harekat polisleri tarafından katledilen insanlarının cenazelerini buzlu sularla saklamaya çalışıyor. AKP halka karşı açtığı savaşta her türlü ahlaksızlığı yapıyor. Kürt ve Türk halklarını birbirine kırdırmak istiyorlar. Çünkü biliyor ki Kürt, Türk, Arap, Ermeni... Halklar birlikte olunca yolsuzluklardan, katliamlardan hesap sorulur. Bu hesaptan korkuyor AKP. Halkların tek çıkar yolu, katillerle pazarlığa oturmadan, ellerini sıkmadan sonuna kadar mücadele etmektir. Tek çıkar yol, halkların gerçekten barış içinde yaşadığı sosyalist bir ülkedir. İşte bu gerçekten korkuyor AKP."