G.Saray hedef küçülttü

Geçen sezon puan rekoru kırarak son hafta şampiyonluğa ulaşan G.Saray, bu yıl Avrupa kupalarına katılamama tehlikesiyle karşı karşıya... Çok değil, bir hafta önce şampiyonluk hesapları yapan sarı kırmızılılar, Erciyesspor yenilgisinden sonra hedef küçülttü. Lider F.Bahçe'nin 10, ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde kalan G.Saray'da yönetim, teknik direktör Erik Gerets'ten ligi 3. sırada bitirip UEFA vizesi almalarını istedi.

Tazminatı 650 bin euro
G.Saray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir araya geldiği Belçikalı hocaya, "Bu takımın patronu sensin. Sizden Şampiyonlar Ligi)ne kalmamızı sağlamanızı istiyoruz. G.Saray en azından Avrupa'da olmalı. Bu hedef doğrultusunda her türlü yetkiye sahipsin" dedi.

Reklam
Reklam

Son haftalardaki düşüşte "Gerets'in suçu yok" sonucunu çıkarıp bu doğrultuda açıklamalar yapan G.Saray yönetiminin, UEFA Kupası hedefinden kopmamak için böyle bir strateji izlediği öğrenildi.

G.Saray yönetimi sezon bitimine kadar Gerets'e destek ve bekleme kararı alırken Avrupa vizesi alınamaması halinde Belçikalı hocayla yolların kesin olarak ayrılacağı ifade edildi. Yönetimin Gerets'in sözleşmesini feshetmesi halinde 650 bin euro tazminat ödeyeceği belirtildi.

4 transfer kapıda
Sarı kırmızılı yönetimin gelecek sezon planlarını şimdiden kendi içinde yapmaya başladığı ve bu doğrultuda transfer çalışmalarına başladığı ifade edildi. Vestel Manisaspor'dan Selçuk ve Hakan Balta, Kayserispor'dan Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'un transferi için harekete geçildiği belirtildi.

Kaynak : Hürriyet