UEFA'dan Galatasaray-Lazio maçı için flaş karar

Galatasaray yönetimi, Ankara'da yaşanan ve ülkemizi yasa boğan terör olayından sonra UEFA'ya siyah bant başvurusu yaptı. UEFA da bu başvuruyu kabul etti ve Sarı - Kırmızılılar Lazio maçına siyah bant ile çıktı.

UEFA, Paris'teki terör saldırıları için maçlara siyah bant ile çıkılması kararı alımıştı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında Lazio karşılaşmasına, Ankara'da yaşanan terör olayları nedeniyle siyah bant ile çıktı. Aynı zamanda mücadele öncesi saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

[Rıdvan Dilmen'den Ankara saldırısına sert tepki](https://www.mynet.com/ridvan-dilmenden-ankara-saldirisina-sert-tepki-93057-myspor)

Sarı­-Kırmızılılar, Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası UEFA'ya karşılaşmaya siyah bantla çıkmak ve maç öncesi saygı duruşunda bulunulması için başvuruda bulunmuştu. UEFA yetkililerine taleplerini ileten yönetim olumlu cevap aldı.

Reklam
Reklam

Galatasaray, bu akşam oynanan zorlu karşılaşmaya siyah bant ile çıktı ve maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

[Spor dünyası Ankara saldırısı sonrası tek yürek](https://www.mynet.com/spor-dunyasi-ankara-saldirisi-sonrasi-tek-yurek-93056-myspor)

TFF DE KARAR ALDI

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 19-22 Şubat tarihleri arasında oynanacak tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"Ankara ve Diyarbakır'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan araçlara yapılan hain terör saldırılarında çok sayıda asker ve sivil vatandaşımızın hayatını kaybetmesi nedeni ile 19.02.2016 - 22.02.2016 tarihleri arasında oynanacak tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak."

Anahtar Kelimeler: