GSGM 73. yıldönümünü kutluyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) 73. yıldönümünü Anıtkabir’de düzenlenen tören ile kutlamaya başladı. Hafta...

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) 73. yıldönümünü Anıtkabir’de düzenlenen tören ile kutlamaya başladı. Hafta sonunda ise tüm Türkiye’de spor etkinlikleri yapılacak.
1938 yılında hizmete başlayan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 73. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilatı, Anıtkabir’de düzenlenen törende biraraya geldi. Anıtkabir'deki törene, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül başta olmak üzere, genel müdür yardımcıları, kurul başkanları, 1. Hukuk Müşaviri, daire başkanları, Ankara'da bulunan federasyon başkanları, baş müfettişler, iç denetçiler, hukuk müşavirleri, avukatlar, spor kontrolörleri, Spor Toto Teşkilet Başkanı, Ankara İl Müdürü, genel sekreterler, şube müdürleri, doktorlar, mühendisler, mimarlar, mütercimler, uzman kadrosunda bulunan personel ile Ankara İl Müdürlüğü'nce belirlenecek sporcu ve izci grubu katıldı.
Yunus Akgül’ün Atatürk’ün mozalesine çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Mozoledeki törenin ardından, teşkilat mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Yunus Akgül, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Akgül, deftere şunları yazdı:
“Ulu Önder Atatürk,
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 73. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir kez daha huzurundayız. Türk gençlerine açmış olduğun o kutlu yolda azim, gurur ve huzurla yolumuza devam ediyoruz. ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünüzü bugün spor teşkilatının başında bulunan birisi olarak hayata geçirmenin gayreti içindeyiz. Ruhum şad olsun.”
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 73. kuruluş yıldönümü etkinlikleri hafta sonunda tüm Türkiye’de yapılacak spor etkinlikleriyle devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz