GSGM'nin gurbetçi gençleri İstanbul'dan memnun ayrıldı

“Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor” projesinin ilk etabında Balkanlardan ve Avustralya'dan...

“Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor” projesinin ilk etabında Balkanlardan ve Avustralya'dan gelen 500 genç İstanbul’dan unutulmaz anılarla ayrıldı.
Topkapı Sarayı’nda özellikle Hz. Muhammed’in (s.a.v) eşyalarının bulunduğu odayı görmek isteyen gençler, uzun kuyruklar oluşturdu.
Avustralya’dan geziye katılan 17 yaşındaki Tolga Çakır, atalarının topraklarında gezerken onların ruhunu hissettiğini söyledi. Çakır, “Bu gezi hayatımın dönüm noktası oldu. İlk iki günde gördüklerimden çok etkilendim. Aynı zamanda Avustralya’da yaşayan diğer Türk kardeşlerimle tanışma fırsatı buldum. Burada paylaştıklarımız, dünyanın neresinde olursak olalım ömür boyu sürecek dostlukların başlangıcı oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

ÜLKEM HAKKINDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
Makedonya’da yaşayan 21 yaşındaki Serap Eryiğit ise okullarda kendilerine Osmanlı tarihini anlatmadıklarını, burada rehberlerden öğrendiklerini söyledi. Eryiğit, “Bize anlatılan yarım yamalak bilgilerle ülkem hakkında aslında ne kadar az şey bildiğimi gördüm.” dedi.
Gezinin 2. durağı olan Edirne’ye hareket eden grup, Selimiye Camii, Şükrü Paşa anıtı, Beyazıt Külliyesi, Karağaç, Lozan anıtı, Söğütlük ormanı, kapalı çarşı ve Saraçlar caddesini gezecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz