GS'nin kasasına 38 milyon dolar girdi

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı, Ünal Aysal'ın elinde bulundurduğu kulüp hisse senetlerinin satışı konusundaki spekülasyonlar üzerine bir açıklama yaptı.

Hisse senetlerinin satışı öncesi ve sonrasındaki her safhanın beyanla değil, belgeyle ispat edilebilecek durumda olduğunu vurgulayan Helvacı, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, 2 yıl önce yapılan Unit sözleşmesinin kulübe getirdiği kazanımları anlattı.

Mehmet Helvacı, 8 Mart 2004'te sözleşmeye konu olan ve rehin verilen yüzde 33.789 hissenin değerinin 27 milyon dolardan 66 milyon dolara çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Yüzde 21.05'lik hisse esasen daha önce de satılmış ve elden çıkmıştır. Bugünkü durum da farklı değildir. Ancak kulübümüzün kasasından bu hisseler için 32,5 milyon dolar çıkmış, bugün yapılan satışla yaklaşık 38 milyon dolar girmiştir. Bu para ile Unit firmasına olan borç ödendiği gibi bakiye bir miktar da kulüp kasanına girmiş bulunmaktadır. En önemlisi hareket imkanımızı kısıtlayan imtiyazlı hisseler ortadan kalkmış ve böylece yapılan iş ve işlemler ile şirketin piyasa değeri artmıştır."

Bir tek kişinin elinde bulunan hisselerin saygın fonlara dağıldığını kaydeden Mehmet Helvacı, bunların Galatasaray ile ortaklık yaptıkları sonucunun ortaya çıktığını ve bu durumun şirketin prestijini ve karlılığını artıracağının da sabit olduğunu dile getirdi.