GSO Başkanı Konukoğlu: 2011 üretimin artış dönemi olacak

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Sanayi üretimindeki artış, 2011’in üretimin...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Sanayi üretimindeki artış, 2011’in üretimin istikrar kazandığı dönem olacağının işaretidir." dedi.
Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu üretim endeksi sonuçlarına göre, sanayi üretiminin mayısta önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artış gösterdiğini anımsatarak, "Sanayi üretimindeki artış, ekonomideki olumlu gelişmelerin devam ettiğini ve 2011’in üretimin konuşulduğu yıl olacağını gösteriyor." diye konuştu.
Ekonomideki istikrara bağlı olarak istihdam ve ihracatta da artış meydana geldiğini anımsatan Konukoğlu, şunları söyledi: "Sanayi üretimi, istihdam ve ihracattaki artış Türkiye’nin istikrar ülkesi olduğunu gösteriyor. Bu tablo herkese daha çok sorumluluk yüklüyor. Üretim artışı ile cari açık sorununun da aşılacağına inanıyorum. Üretim ve ihracattaki artış, bu anlamda bizleri umutlandırıyor. Sanayiciler olarak bizler daha çok üreterek, daha çok ihracat yaparak ve daha çok istihdam sağlayarak sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz."
Konukoğlu, Türkiye’nin, ekonomik başarıları konuşulan ve örnek gösterilen ülke halinde geldiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz