GSO Başkanı Konukoğlu: İşsizlik biterse terör de biter

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, işsizliğin bitirildiği an, terörün de biteceği konusunda şüphelerinin...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, işsizliğin bitirildiği an, terörün de biteceği konusunda şüphelerinin olmadığını söyledi.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yönetim kurulu üyesi bankaların üst düzey temsilcilerinin bulunduğu bir heyetle, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti.
Ziyarette konuşan GSO Başkanı Konukoğlu, amaçlarının elbirliği ile 2023 yılında Türkiye'yi refah düzeyi daha yüksek bir ülke haline getirebilmek olduğunu belirtti.
Bundan sonra çok daha güzel işbirlikleri yaparak, hedeflerine 2023'ten önce ulaşmayı temenni ettiklerini kaydeden Konukoğlu, “Gaziantep olarak 30 milyar dolar ihracat hedefliyoruz, bu yıl itibariyle 5 milyar doları gerçekleştiriyoruz. Geriye kalan 25 milyar doları da en kısa zamanda, 2023'ü beklemeden gerçekleştirme amacındayız. Bize bugüne kadar çok büyük destekler verdiniz, inşallah bundan sonra bu desteğiniz devam eder ve Gaziantep'i Türkiye’nin yıldızı değil güneşi haline getiririz. Türkiye'de güneş doğudan doğar, GAP'tan doğar, Gaziantep'te yükselir.'' ifadelerini kullandı.
Konuşmasında terör örgütünün saldırılarını da kınayan Konukoğlu, ''Terörü lanetliyorum. Bu terör belasından bu ülke elbirliği ile kalkacak. İnşallah bunun da sonunu getireceğiz. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Bizler bu ülke için varız. Bizim gidecek başka hiçbir vatanımız yok. Bu ülkede her türlü konuda başımızı taşın altına koymaya hazırız, bundan dolayı da Gaziantep'te verilen bu mücadele aslında terörün karşısında büyük bir mücadeledir. Gaziantep elbirliği ile çalışıyor. Hiçbir şekilde doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi şeklinde ayrım yapmadan birlikte çalıştığında ne kadar güzel ve başarılı bir şehir olduğunu kanıtlıyor. Bütün illeri bu başarıya ortak olmaya davet ediyoruz. Herkes elinden geleni yapsın. Bir taşı bir taşın üstüne koyan insan mutlaka dışarıdan bir tane işsiz çekiyor. Lütfen herkes kafasındaki düşüncesini ortaya koysun ve elinden geldiği kadar yatırıma dönüştürmeye çalışsın. İşsizliği bitirdiğimiz andan itibaren terörün de biteceği konusunda hiç şüphemiz yok. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başlığı diliyorum. İnşallah böyle bir üzücü olay bir daha tekrar etmez.'' şeklinde konuştu.
TBB Başkanı Hüseyin Aydın da Gaziantep’in, Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunu ifade ederek, “Gaziantep, tek başına ayakta durabilen, kendi girişimcisini üretebilen, her günün üstüne katan bir kent. Biz de kaynaklarımızın ciddi bir bölümünü sektör olarak Antep'e tahsis etmiş durumdayız. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hem biz kazanıyoruz hem Antep kazanıyor. Antep'in girişimci ruhunun artarak devam etmesini arzuluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz