Gso Başkanı Konukoğlu’nun “dünya Kadınlar Günü” Kutlama Mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için kadınların iş hayatına katılımını artıracak sistemleri geliştirmeliyiz” dedi.

GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Konukoğlu, güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için kadınların iş hayatına katılımını artıracak sistemleri geliştirmek gerektiğini vurguladı. Ailenin temel taşı olan kadınların toplumun geleceğinin şekillenmesinde önemli rol üstlendiğini ifade eden Konukoğlu, sağlıklı bir toplum için kadınlarımızın eğitimli ve bilgili olması, sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de nüfusunun yarısını oluşturmasına rağmen kadınların işgücüne katılım ve istihdam oranının düşük kaldığını belirten Konukoğlu, ülkemizde kadınların işgücüne katılma oranının yüzde 29,5 düzeyinde olduğunu hatırlattı. Konukoğlu, kalkınma yolunda kadının gücünü kullanmak gerektiğine işaret ederek, “Sanayi sektörü, özellikle imalat sanayi halen kadın işgücünün oldukça sınırlı olduğu bir sektör olma özelliğini koruyor. İşteki durumları açısından bakıldığında da her 100 kadından sadece 1,3’ü işveren konumunda ve 10,7’si kendi hesabına çalışıyor. Son yıllarda kadın istihdamı alanında izlenen politikalar ve yürütülen projelerle, kadınların işgücüne katılımında ve istihdamında artışlar gerçekleşti. Ancak hala AB ülkeleri düzeyini yakalayamadık. Fırsat eşitliği prensibi çerçevesinde kadınlar hayatın her alanına ortak edilmelidir. Güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için kadınların iş hayatına katılımını artıracak sistemleri geliştirmeliyiz. Kadın girişimcilerin sermayeye ulaşımını kolaylaştırmalı ve finansal destekleri artırmalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Geleceğin anneleri ve iş kadınları olacak kız çocuklarının eğitiminin önemine vurgu yapan Konukoğlu, kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak için toplumsal bilincin geliştirilmesi ve bu konuda yürütülen projelere yerel yönetimlerle birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının destek vermesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: