GSO meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) meclis toplantısı yapıldı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) meclis toplantısı yapıldı.

GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim ve SGK Başmüfettişi Yalçın Baştürk konuk olarak katıldı.

SGK Başmüfettişi Baştürk, yapılan son değişiklikler ve yasal mevzuat hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

Türkiye'deki kayıtdışı oranının yüzde 40 olarak tahmin edildiğini belirten Baştürk, bu oranının aşağıya çekilmesi için çalıştıklarını kaydetti. Sigortasız işçi çalıştırmanın suç olduğunu hatırlatan Baştürk, "Sigortasız çalışan bir işçinin iş kazası geçirmesi halinde işverene maliyeti 300 bin TL'yi buluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Baştürk, yeşil kartlı sayısının da önümüzdeki günlerde yapılacak denetimlerle aşağıya çekileceğini ifade ederek, "Türkiye'de 13 milyona yakın yeşil kartlı vardı. Yeşil kartlıların gelir testine tabi tutulmasıyla birlikte bu sayının yüzde 50 azalacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonunda SGK İl Müdürü Ahmet Yetim ve Başmüfettiş Yalçın Baştürk, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Basına kapalı olarak devam eden toplantıda, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, faaliyetlerle ilgili sunum yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: