Gso Meclisi Toplandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, elektrik tüketiminin ekonomideki büyümenin ve canlılığın...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, elektrik tüketiminin ekonomideki büyümenin ve canlılığın en önemli göstergelerinden birisi olduğunu belirterek, ‘’Gaziantep’in Ocak-Şubat 2013 döneminde toplam sanayi elektrik tüketimi ortalaması yüzde 18 arttı’’ dedi.

Konukoğlu, GSO Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gaziantep ekonomisini değerlendirdi. Gaziantep ihracatının bu yılın şubat ayında yüzde 1,2 oranında artarak uzun yıllardan sonra düşük bir artış gerçekleştirdiğini belirten Konukoğlu, buna rağmen Ocak-Şubat 2013 döneminde ihracatlarının yüzde 14,3 oranında artarak ve en fazla ihracat yapan altıncı il konumunu koruduklarını anımsattı. Konukoğlu, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 103 olduğuna dikkati çekti. Bildirge veren işyeri sayısının Ocak-Kasım dönemi ortalamasının yüzde 13 artışla 26 bin 410 olduğunu, sigortalı sayısının yüzde 20 artışla 215 bin 530 olduğunu bildiren Konukoğlu, verilerin geç olarak açıklandığını hatırlatarak, "Şu anda sigortalı sayısı gayri resmi rakamlara göre, 230 bine ulaştı’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Elektrik tüketiminin, ekonomik büyümenin ve canlılığın en önemli göstergelerinden birisi olduğunu vurgulayan Konukoğlu, Ocak-Şubat 2013 döneminde Gaziantep’in toplam sanayi elektrik tüketimi ortalamasının yüzde 18 arttığına işaret etti. “Demek ki iç piyasada bir hareketlilik var veya ihracatçı stok hazırlığı yapıyor” diyen Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki genel elektrik tüketim artış oranının, kentin toplam sanayi elektrik tüketim artışının altında kaldığını kaydetti. Konukoğlu, “Şehirdeki sanayi, organizeden daha çok büyüyor. O da organizede yer olmadığından dolayı sanayici, şehirdeki eski tesisleri yenileyerek tekrar devreye alıyorlar” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: