GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu:

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'in geçen yıl ihracatta rekorlar kırdığını ve Türkiye'den daha fazla büyüdüğünü

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'in geçen yıl ihracatta rekorlar kırdığını ve Türkiye'den daha fazla büyüdüğünü belirtti.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Adil Konukoğlu, Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu başkanlığında yapılan ocak ayı meclis toplantısında, Gaziantep ekonomisinin geçen yılki gelişimini değerlendirdi.

Gaziantep'ten geçen yıl yüzde 19,3 oranında artışla 5 milyar 879 milyon dolarlık ihracat yapıldığını, kentin en fazla ihracat yapan iller arasında 6'ncı sırada yer aldığını ve en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran il olduğunu anımsatan Konukoğlu, "2012 yılında ihracat rekorları kırmaya devam ettik. Emeği geçen meclis üyelerimize ve sanayicilere teşekkür ederim. Gaziantep, Türkiye'nin büyümesinden çok daha fazla büyüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Konukoğlu, kentin ihracatının ithalatını karşılama oranın yüzde 117 olduğuna dikkati çekti.

-"Oda olarak ne kadar övünsek yeridir"

AB ülkelerine ihracat düşüşlerinin devam ettiğini, diğer taraftan gerek Arap yarım küresinde, gerekse Afrika ülkelerine ihracatlarının önemli derecede arttığını bildiren Konukoğlu, toplam ihracatın yüzde 92,2'sini sanayi ürünlerinin oluşturduğunu belirtti.

"Oda olarak ne kadar övünsek, gururlansak yeridir" ifadelerini kullanan Konukoğlu, Gaziantep'in 1997 yılında 80 ülkeye ihracat yaparken, bu sayının 2012 yılında 177'ye ulaştığı kaydetti.

Geçen yıl ihracatın Afrika'ya yüzde 54 ve Ortadoğu ülkelerine yüzde 21 arttığını, AB ülkelerine ise yüzde 3 düştüğüne işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"İngiltere, Avusturya ve Danimarka hariç hepsi eksi...Avrupa için 2012 yılı güzel geçmedi, 2013'ün de güzel geçmeyeceği net şekilde ortada. Şunu da gözden kaçırmayalım AB ihracatımızı bir yıl önce ile karşılaştırınca bizi mutlu etmiyor, ama diğer taraftan 2008, 2009 ve 2010 yılından daha fazla ihracatımız var."

Reklam
Reklam

Konukoğlu, Gaziantep'in elektrik tüketiminde, bildirge veren iş yeri sayısı ve sigortalı sayısında önemli artışlar yaşandığını aktardı.

Muhabir: Zerin Özdilek / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: