Gso Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğindeki...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğindeki büyüme beklentilerinin altında kaldığını belirterek, "Ama Gaziantep her zaman Türkiye’nin en az iki katından fazla büyüme gösterdi" dedi.

Bloomberg HT'de Noyan Doğan'ın sunduğu "Bakış" programına telefon bağlantısıyla katılan Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin büyümesini ve sanayi üretim endeksini değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 büyüdüğünü hatırlatan Konukoğlu, "Beklediğimizin altında bir büyüme çıktı. Ama Gaziantep’ten olaya baktığımız zaman, Gaziantep her zaman Türkiye’nin en az iki katından fazla büyüme gösterdi" sözlerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep’in bu yıl Kasım ayında aylık bazda ihracat rekoru kırdığına dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti: "Kasım ayı ihracatımıza bakınca, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 43,3 artış var. Üretim bazında Gaziantep’te bir sıkıntı yok. Herhangi bir şekilde büyümede bir düşüşümüz yok. Türkiye geneline baktığımız zaman özellikle iç tüketimin düşüşü ister istemez biraz tereddütler yaşatıyor. Fakat ihracat bazında herhangi bir şekilde problem görmüyoruz. Gaziantep ihracata yönelik bir şehir. Anadolu'nun diğer şehirlerinde de, sanayilerinde görüştüğümüz kadarıyla bir problem gözükmüyor. Fakat, 2023 hedeflerine bu kısıtlı büyümelerle ulaşabilir miyiz burada tereddüdümüz var."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: