GSO’da, kadın girişimci adaylarına yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde, kadın girişimci adaylarına yönelik, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi.KOSGEB Başkanlık Müşaviri Selçuk Eriş tarafından verilen ve 4 gün süren eğitimlerde; girişimcilik kavramı, iş fikri geliştirme, tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme türleri, kuruluş şekilleri, işletme kuruluş süreçleri, iş modeli kavramı ve ögeleri (pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlama), iş modeli atölye çalışmaları, KOSGEB desteklerine başvuru ve uygulama süreçleri anlatıldı.Eğitim boyunca devamlılık sağlayan kadın girişimci adaylarına KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verildi.GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ülkemizin üretim ve ihracatının artmasında daha fazla kadının iş hayatında yer alması gerektiğini belirterek verilen eğitimlerin önemine vurgu yaptı.Bu noktadan hareketle İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın (İKA) finansman desteği ile Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında girişimci kadınlara yönelik, Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezi’ni (KAGİDEM) kurduklarını kaydeden Adnan Ünverdi, “Bu eğitimler sonucunda seçilecek kadın girişimcilerimiz merkezimizde kendi işini kurma imkanı bulacak” dedi.KAGİDEM’in kendi işini kurmaktan ihracata kadar destek programları ile mentörlük, uzman desteği, kreş hizmeti, düşük maliyetli işlik tahsili, KAGİDEM e-ticaret ağına dahil olma gibi avantajlar sunduğunu ifade eden Ünverdi, “Ülkemizin üretimi ve ihracatının artması için sadece erkeklerin çalışması asla yeterli değil.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde, kadın girişimci adaylarına yönelik, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi.
KOSGEB Başkanlık Müşaviri Selçuk Eriş tarafından verilen ve 4 gün süren eğitimlerde; girişimcilik kavramı, iş fikri geliştirme, tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme türleri, kuruluş şekilleri, işletme kuruluş süreçleri, iş modeli kavramı ve ögeleri (pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlama), iş modeli atölye çalışmaları, KOSGEB desteklerine başvuru ve uygulama süreçleri anlatıldı.
Eğitim boyunca devamlılık sağlayan kadın girişimci adaylarına KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verildi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ülkemizin üretim ve ihracatının artmasında daha fazla kadının iş hayatında yer alması gerektiğini belirterek verilen eğitimlerin önemine vurgu yaptı.
Bu noktadan hareketle İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın (İKA) finansman desteği ile Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında girişimci kadınlara yönelik, Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezi’ni (KAGİDEM) kurduklarını kaydeden Adnan Ünverdi, “Bu eğitimler sonucunda seçilecek kadın girişimcilerimiz merkezimizde kendi işini kurma imkanı bulacak” dedi.
KAGİDEM’in kendi işini kurmaktan ihracata kadar destek programları ile mentörlük, uzman desteği, kreş hizmeti, düşük maliyetli işlik tahsili, KAGİDEM e-ticaret ağına dahil olma gibi avantajlar sunduğunu ifade eden Ünverdi, “Ülkemizin üretimi ve ihracatının artması için sadece erkeklerin çalışması asla yeterli değil. Bu noktada kadınlarımızın iş hayatında daha fazla yer almasını istiyoruz. Bu yüzden KAGİDEM Projesi’ne büyük önem veriyoruz. Kadın girişimcilerimizin iş dünyasında daha etkin rol üstlenmelerini çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz