GTB Başkanı Tiryakioğlu:

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin ekonomi alanındaki geleceğinin tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı olduğunu bildirdi.

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin ekonomi alanındaki geleceğinin tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı olduğunu bildirdi. Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, katma değeri yüksek tarımsal sanayi ürünlerinin üretiminin arttırılması gerektiğini belirtti. Tarımsal sanayi ürünlerinin teşvik edilmesinin de ihracatçıları dünya pazarlarında önemli noktalara taşıyacağını vurgulayan Tiryakioğlu, "Türkiye'nin ekonomi alanındaki geleceği tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı. Katma değeri yüksek tarımsal sanayi ürünlerinin üretiminin arttırılması ve teşvik edilmesi ihracatçılarımızı dünya pazarlarında önemli noktalara taşıyacaktır" ifadelerini kullandı. Türkiye'de tarım-sanayi entegrasyonun sağlanması için tarım ihtisas organize sanayi bölgelerine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Tiryakioğlu, şunları kaydetti: "Bugün ülkemizde birçok sanayi kolunun ham maddesini karşılayan tarım sektörü, ekonomideki önemini ve cazibesini her geçen gün arttırıyor. Ürün bandını geniş tutan Türk üreticisi ve işletmecisi kurulacak tarım ihtisas organize sanayi bölgeleri sayesinde uluslararası pazarlarda daha rahat rekabet edebilme imkanı bulacaktır. İç pazarı rahatlatıp, ihracatı olumlu yönde etkileyecek bu hamleler, ülkemizin 2023 ihracat hedefleri içinde önemli bir atılım olacaktır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: