GTO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, ihracatın daha da artırılması için projeler hazırladıklarını belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, ihracatın daha da artırılması için projeler hazırladıklarını belirtti. GTO'dan yapılan açıklamaya göre, temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Bartık, haziran ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,1 artışla 512 milyon 69 bin dolara ulaştığını ve en fazla ihracat yapan iller sıralamasındaki yerlerini de koruduklarını vurguladı. Kentin ihracattaki başarısının devam edeceğini aktaran Bartık, "İhracatın daha da arttırılması için projeler hazırlıyoruz. Bu çalışmayla 2020 için öngörülen 30 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Oda seçimlerden önce kamuoyuyla paylaştıkları 27 projenin birçoğunu başlattıklarını belirten Bartık, şunları kaydetti: "Gaziantep ile ekonomik ilişkisi ön plana çıkmış ekonomi yapıcılarının yönlendirdiği yerlerde dünyanın önemli merkezlerinde ticaret ofisleri açmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda Erbil’de ticaret ofisi açma çalışmalarımız sürüyor. Bu ofis, işadamlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlenecek. Erbil'de hayata geçirmeyi planladığımız ve ardından başka yerlerde de kuracağımız ticaret ofisleri, ülkemizin ve Gaziantep'in ihracatının artmasına önemli katkı sağlayacak. Bunun yanında ihracatta sıkıntı çeken iş adamlarımıza yardımcı olmak amacıyla dış ticaret şirketi kurulması projesi çalışmamız sürüyor. Ayrıca sosyal sorumluluk sertifikası ve iş dünyası hakem heyeti projesine de başladık." Bu arada, GTO’nun uzun süre yönetim kurulu başkanlığını yapan Mehmet Aslan, yönetim kurulu tarafından verilen teklif üzerine odanın onursal başkanlığına seçildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: