GTO'nun "Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler" Raporu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, GTO'nun "Türkiye'ye sığınan Suriyeliler" raporuna ilişkin, "Suriyelilerin entegrasyonu için mücadele ediyoruz.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, GTO'nun "Türkiye'ye sığınan Suriyeliler" raporuna ilişkin, "Suriyelilerin entegrasyonu için mücadele ediyoruz. Bu insanlar ekonomik kayıp görülmemeli, şehrin ekonomisine de destek veriyorlar" dedi. Bartık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirde 200 bine yakın Suriyelinin barındığını hatırlatarak, bu insanların sosyal hayata entegre olması için çalıştıklarını belirtti. Suriyelilerle ilgili herkesin sahip olduğu görüşlerin dinlenip bir fikir birliğine varılması için olağanüstü meclis toplantısı yaptıklarını ifade eden Bartık, "Bu fikir birliği için sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldik. Alınması gereken tedbirlerle ilgili 'Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri' raporunu hazırladık. Dosyayı da ilgili kişilere verdik" diye konuştu. Suriyelilerle ilgili Gaziantep'te uzun vadede bir sorun çıkmasını istemediklerini dile getiren Bartık, "Suriyelilerin entegrasyonu için mücadele ediyoruz. Bu insanlar ekonomik kayıp görülmemeli, şehrin ekonomisine de destek veriyorlar" dedi. Suriyeli misafirlerle ilgili yaşanan sorunları güvenlik, ekonomi, sağlık ve eğitim olmak üzere 4 ana başlık altında topladıklarını ifade eden Bartık, bu konuda hazırlanan raporun Ankara'ya teslim edildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: