GTSO, iş kapısı oldu

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, oda olarak ekonomik ve...

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, oda olarak ekonomik ve sosyal yapısına uygun projeler ile kente önemli katkılar sağladıklarını söyledi.
Çakırmelikoğlu, GTSO ile Giresun Üniversitesi’nce ortak sürdürülen “Gençlik İstihdamı İçin Sürekli Eğitim ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi"nin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, GTSO’nun, Giresun’da kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi noktasında önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Giresun’da düzenledikleri kurslarla, 17-25 yaş aralığında 200 işsiz gence turizm, muhasebe, finans, pazarlama ve satış alanlarında mesleki eğitim verildiğini aktaran Çakırmelikoğlu şöyle konuştu:
“Bugüne kadar kursiyer gençlerimiz içinden 70’i çeşitli firmalarda işe yerleştirildi. Bu vesile ile GTSO tarafından bir yıldır yürütülen ve başarıyla tamamlanan ‘Gençlik İstihdamı için Sürekli Eğitim ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi’ne emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlimizin ekonomik ve sosyal yapısına uygun projeler ile bölgemize katkı sağlayacak olan GTSO proje ofisinin faydalarını ilerleyen süreçlerde daha iyi göreceğimize inanıyorum.”
Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen ise “Gençlik istihdamı için ‘Sürekli Eğitim ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi’, Giresun adına önemli bir çalışmadır. Turizm, satış ve pazarlama, muhasebe ve finans alanlarında verilen eğitimler sonucunda 200 gencimiz kalifiye durumuna geçmiştir ve bu kursiyerler arasından da önemli sayıda kişi işe yerleştirilmiştir. Giresun adına ihtiyaç olan AB Proje Ofisi’nin sürekliliği gereklidir.” dedi.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de Giresun’da önemli çalışmalara imza atan GTSO’yu kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz