Guardian: Kıbrıs birleşmeye doğru adım attı

Londra – AA- İngiltere'de yayımlanan The Guardian gazetesi, Kıbrıs'ta birleşmeye doğru bir adım atıldığını, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas'ın dünkü görüşmesinin iyimserliği arttırdığını yazdı.

Ledra'yı ikiye ayıran bariyerin 34 yıl aradan sonra kaldırılması kararının önemine işaret edilen haberde, görüşmeyle ayrılmanın açtığı yaraların iyileştirilmesi ihtimaline bir adım daha yaklaşıldığı belirtildi.

İki liderin görüşmesinin yaklaşık 5 saat sürdüğünü ve liderlerin çıkışta gazetecilere müzakerelerin iyi niyet ve iyimserlikle yeniden canlandırılması yolundaki istekliliği vurguladıklarına dikkat çekilen haberde, iki liderin aynı siyasi inanç ve dünya görüşüyle "Kıbrıslılık" ruhunu paylaştıkları ve bu durumun da barış görüşmelerinin 3 ay çinde başlamasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Haberde ayrıca diplomatik çevrelerin, Lefkoşa'daki bariyerlerin kaldırılmasının psikolojik bariyerlerin kırılmasını da sağlayacağını ve Türkiye'nin AB üyeliğine de büyük destek verecek görüşmelerin yapılmasına yardım edeceğine inandıkları kaydedildi.