Guardİan'da ilginç Türkiye analizi!

Guardian gazetesi, "Türkiye, Kürt sorununu ele almak yerine gazetecileri tutukluyor" iddiasında bulundu

Türkiye aleyhindeki yayın ve yorumlarıyla ünlü İngiliz Guardian gazetesi, "Türkiye, Kürt sorununu ele almak yerine gazetecileri tutukluyor" iddiasında bulunarak "Kürt gazetecilerin ve 8 binden fazla aktivist, politikacı, avukat ve akademisyenin tutuklanması Erdoğan'ın medyanın gözünü korkutma stratejisinin bir parçasıdır" görüşünü ileri sürdü.

Guardian gazetesinde "Kurdishblogger.com" editörü Fazel Hawramy imzasıyla yayınlanan "Türkiye, Kürt Sorununu Ele Almak Yerine Gazetecileri Tutukluyor" başlıklı makalede, Sınır Tanımaz Gazeteciler'in, 44 gazetecinin KCK'nın basın komitesini oluşturdukları iddiasıyla yargılanmasını "eleştirel ve aktivist gazeteciliğin suç sayılması" olarak nitelendirdiğine dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Guardian'da "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son yıllarda basın üzerindeki baskısı artarken Türkiye'nin her zaman özgür basını hoşgörme konusunda kronik bir problemi var. 1959'dan 2011'e kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürülen 479 davanın 207'si Türkiye'den kaynaklanıyor" satırları yer aldı. Makalede "Kürt gazetecilerin ve 8 binden fazla aktivist, politikacı, avukat ve akademisyenin tutuklanması Erdoğan'ın medyanın gözünü korkutma stratejisinin bir parçasıdır" yorumu yapıldı.

Sözkonusu yazar "Hükümet, Kürt gazetecileri PKK savaşçılarından farklı görmüyor ve sürekli onları terörist ya da terörizm destekçisi olarak nitelendiriyor. Bu nedenle onların uzun tutuklulukları kamuoyunda daha hoş karşılanıyor" iddiasında bulundu. (ANKA)

(AT/ORH)