GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Okutan:-"Yağlı Tohum Bitkilerinde Yüzde 70 Dışa Bağımlıyız"

Gübre Fabrikaları Türk AŞ (GÜBRETAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, "Yağlı tohum bitkilerinde yüzde 70 dışa bağımlıyız" dedi.

Gübre Fabrikaları Türk AŞ (GÜBRETAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, "Yağlı tohum bitkilerinde yüzde 70 dışa bağımlıyız" dedi.

GÜBRETAŞ tarafından Lüleburgaz'da düzenlenen "Tarla Günü" etkinliğinde konuşan Okutan, Türkiye'nin bitkisel yağ üretiminde halen ithalatçı olduğunu söyledi. Türkiye'nin cari açık verdiği alanlardan birinin bitkisel yağlar ile ilgili olduğunu hatırlatan Okutan, "2,2 milyon ton olan ham yağ arzının 665 bin tonu yerli üretimle karşılanırken geriye kalan kısmı ithal ediliyor. Yağlı tohum bitkilerinde yüzde 70 dışa bağımlıyız. Ayrıca, geçen yıl yağlı tohum ve türevleri ithalatına 3,1 milyar dolar ödedik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Okutan, yağlı tohum bitkisi üretiminin artırılması gerektiğini belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, kanola gibi yağlı bitkiler için yüksek desteklemeler yaptığını ifade etti.

Okutan, Türkiye'de yağlı bitki üretim potansiyelinin de yüksek olduğunu belirtti.

Muhabir: Tolga Ayan/Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: