Güç bedeline tepki

VAN (İHA) - TEDAŞ tarafından Marangozlar Sanayii Sitesi'ndeki işyerileri için alınan 10 milyon liralık güç bedeline tepki gösteren Van Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği (ESOB) Başkanı M. Ali Can, tüketilen enerji dışında alınan paranın haraç olduğunu iddia etti.

Marangozlar Sanayii Sitesi'ndeki işyerleri için ayrı ayrı 2 saat uygulaması esnafın tepkisine neden oldu. TEDAŞ'ın her sayaç için fatura döneminde 10'ar milyon lira güç bedeli aldığını belirten ESOB Başkanı Can, esnaftan enerji dışında alınan bedelin haksızlık olduğunu savunarak, "TEDAŞ esnaftan haraç alıyor" dedi. Ekonomik krizden dolayı iflasın eşiğine gelen esnafın aylık olarak kullandığı 5 milyon lira elektrik sarfiyatına 2 ayrı saatten alınan güç bedeli ile birlikte 25 milyon lira ödemek zorunda kaldığını kaydeden Başkan Can, 58. Hükümet'ten bu uygulamaya son verilmesi çağrısında bulundu. TEDAŞ'ın saat başı aldıkları 10 milyon liranın hiçbir mantıki izahı olmadığını dile getiren ESOB Başkanı Can, "Zaten esnafımız ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kepenk indirmeye başladı. Bağ-Kur primini ödeyemeyen, kirasını ve evine götürecek ekmeğini kazanamayan esnaf tüketmediği elektriğin kat kat fazlasını güç bedeli adı altında her fatura döneminde TEDAŞ'a ödemektedir. Yani her ay fazladan 20 milyon lirayı TEDAŞ'a ödüyoruz. Tüketimini yapmadan ödenen paranın bir haksızlık ve TEDAŞ'ın esnafımızdan haraç aldığını iddia ediyoruz. Çünkü alınan bu para hakedilmeden alınmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, TEDAŞ Van Müessese Müdürü İsmail Söğüt ise sanayi esnafına daha sağlıklı bir şekilde enerji vermek için 2 saat kullanma zorunluluğu getirildiğini belirterek, her saat için alınan 10'ar milyon liralık güç bedelinin ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın tasarrufunda olduğunu söyledi.