Güce’de Patates Hasadına Başlandı

Giresun'un Güce ilçesindeki yayla ve obalarda patates hasadına başlandı.Güce’ye bağlı yayla ve obalarda vatandaşlar, ihtiyacını...

Giresun'un Güce ilçesindeki yayla ve obalarda patates hasadına başlandı.

Güce’ye bağlı yayla ve obalarda vatandaşlar, ihtiyacını karşılamak amacıyla her yıl Nisan ve Mayıs aylarında ektikleri patateslerin sonbaharın gelmesiyle hasadına başladı.

Sarıyar Obası’nda patates hasadı yapan Emine Yıldız, yaptığı açıklamada, yaz aylarında havaların soğuk ve yağmurlu geçmesi nedeniyle bu yıl diktikleri patateslerden geçen yıllara göre daha az verim aldığını söyledi.

Havaların soğumaya başladığını ve artık yayla sezonunun sonuna yaklaşıldığını ifade eden Yıldız, ''Ektiğimiz patateslerin hasadına başladık. Bu yıl verim az ama önemli değil, Allah bereket versin. Yaylada hem yaylamızı yapıyoruz hem de kışlık patates ihtiyacımızı karşılıyoruz. Tamamen doğal şekilde kendi patatesimizi kendimiz üretiyoruz'' dedi.

Reklam
Reklam

Yıldız, köyde oturup da parayla patates almanın son derece yanlış olduğunu anlatarak, ''Bu nedenle yaylayı bu yönü ile de değerlendirmeye çalışıyoruz. Hayvancılık ve hayvansal gıda üretiminin yanı sıra patates üretimi yaparak aile ekonomisine ayrı bir katkı sağlıyoruz'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz