"Güçlü bir mesaj göndereceğiz"

BRÜKSEL (İHA) - Fransa Dışişleri Bakanı Dominique Villepin, Türkiye ile ilgili Alman-Fransız önerisinin AB üyesi ülkeler tarafından tartışıldığını belirterek, "Türkiye'ye Kopenhag'dan güçlü bir mesaj göndereceğiz" dedi.

Bazı AB üyesi ülkelerin Türkiye ile müzakereler konusunda hızlı gitmek istediğini, bazılarının ise daha temkinli hareket edilmesini önerdiğini belirten Fransız Bakan Dominique Villepin, şunları söyledi:

"AB ajandası çok yüklü. Genişleme, konvansiyon, hükümetler arası konferans gibi birçok konunun üstesinden gelinmesi gerekiyor. Türkiye, AB reformlarının tümünü yapmadı. Biraz zaman tanımak gerekli. Türkiye'de AB konusunda bugüne kadar olmayan bir görüşbirliği sağlandı. AB liderleri tüm bu gelişemeleri dikkate alacak.Türkiye konusunda ilişkileri geriye götürecek bir karar alınmayacak. Ancak genişleyen AB, nasıl yönetilecek, bunu da düşünmemiz lazım. 25+2+1 formatında genişleyecek AB'nin yönetimi ile ilgili gerekli çalışmaların sonuçlandırılması da önemli. Kıbrıs ile ilgili gelişmeler olumlu. Ada'da sorun çözümlenmese bile Helsinki kararları çerçevesinde Kıbrıs Rum Kesimi üye olacak."

Reklam
Reklam