"Güçlü olanlar zayıfları eziyor"

ARTVİN (İHA) - Artvin'de halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, güçlü olanların zayıfları ezdiğini belirterek, "Buna müdahale etmesi gereken güçlüler hala ses çıkarmıyor.

Küresel barışı kabullenmeyenler, lafta destek verenler, er ya da geç bu tür terör olaylarıyla kendileri de karşılaşacaktır. Zira terör bundan doğuyor. Terörü bu tahrik ediyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Valilik ziyareti sonrasında hükümet binası önünde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, "Güçlü ve müreffeh bir Türkiye'nin yalnız ülkemiz için değil, bölgemiz ve dünyamız için de kazançları olacaktır. Ülkeler arasında, toplumlar arasında, kültürler arasında, inançlar arasında bir çatışma var.

Reklam
Reklam

Bizim medeniyetimiz sayısız kültür ve inançların hep birlikte sevgi ve hoş görüyü benimseyen bir anlayış. Savaşlarla kirlenen dünya, bu medeniyete her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Yanı başımızda çatışmalar yaşanıyor. Bombalar atılıyor. Masum insanlar ölüyor. Sivillere insafsızca güç kullanılıyor. Diplomaside bunun adı orantısız güç kullanmak. Güçlü olanlar zayıfları ezmeye devam ediyor. Buna müdahale etmesi gereken güçlüler hala ses çıkarmıyor.

Küresel barışı kabullenmeyenler, lafta destek verenler, er veya geç bu tür terör olaylarla kendileri de karşılaşacaktır. Zira terör bundan doğuyor. Terörü bu tahrik ediyor. Geniş Ortadoğu, Kuzey Afrika girişimi içerisinde yer aldıysak bunun sebebi şudur, biz de bu bölgeye Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'ya barış ve özgürlükler gelsin, demokrasi gelişsin, daha ileriye gitsin diye bizde eş başkan olarak destek verdik, yanlarında olduk. Ama gelişmeler öyle göstermiyor. Bize düşen bu durumumuzu gözden geçirmek zorundayız. Buna izin verenler tavırlarının mukabilini görecek, gücü elinde bulunduranlar, dengeler, barış ve vicdan perspektifinden uzak duruyor" diye konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"İsrail'in derdi nedir? İsrail'in derdi Filistin'i yok etmek mi? Bunu görmek istiyoruz, eğer böyleyse tüm insanlık bunun karşılığını gösterir. Değilse de bu durumun önüne geçsinler. İsrail'in evlatları ne kadar kıymetliyse, Filistin'in evlatları da o kadar kıymetlidir. Filistin'in kaçırma olayı ne kadar olumsuz ise karşılığında yapılanlar ve siviller üzerine bomba yağdırılması da kabul gösterilecek hadiseler değildir. Geleceğe karartacak tohumlar atılıyor. Biz Filistin, İsrail, Annan, Bush, Putin ve Blair ile görüştük. Suriye ile görüştük. Bunları ilgili yerlere enforme ettik. Gelişmelerden sonra ancak haklılığımız ortaya çıktı. Korktuğumuz başımıza geldi. Barıştan yana olanların sesi fazla çıkmıyor, kimin barıştan yana olduğu belli değil".

Rusya'nın Saint Petersburg kentinde devam eden D8 zirvesinde ortak karar alınmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Birleşmiş Milletler derhal ateşkes kararı almalıdır. Bütün ülkeler bu olaya eşit mesafede yaklaşmalıdır. Bunun devamı medeniyetler arası çatışmayı körükler. Türkiye'nin gücü barış ve hoşgörünün gücüdür" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yağmur altında konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan'ı dinleyen vatandaşlar da alandan ayrılmadı. Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda telekonferans sistemiyle Merkez Devlet Hastanesi, Ardanuç Devlet Hastanesi, Kent Ormanı, Arhavi Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Hopa Vatan Ana Okulu, Hopa Öğretmenevi, Yusufeli Ana Okulu, Şavşat Meydancık Çok Programlı Lise ve pansiyonunun açılışlarını yaptı.