"Güçlü" Türk rekora doymuyor

KEMPTEN (İHA) - Almanya'nın güneyinde Avusturya sınırı yakınlarındaki Sondhofen kasabasında yaşayan 34 yaşındaki Tekin Doğan, rekor kırmaya doymuyor. Tek kolunda bir tonluk güç bulunduğu saptanan Doğan, 7 yıldır elinde tuttuğu yumrukla taş kırma rekorunu yine kendisi kırdı.

İlk olarak 2000 yılında herbiri 7.5 sankimetre kalınlığında 18 Ytong betontaşını üst üste koyarak bir darbeyle kırarak Guines Dünya Rekorlar Kitabı'na giren Tekin Doğan, ardından 4.5 metre eninde 3 metre yüksekliğinde ve 6 metre uzunluğunda, 418 tane Ytong betontaşından yapılmış bir evi 50 dakikada yerle bir etti. Türk genci, bu sene son olarak 300 taşı 10.22 saniyede parçalayarak tekrar bir rekor kırdı.

Reklam
Reklam

Yarışmaya konsantre olarak vücudunda kırılan sopa darbelerin acısını hiç duymadığını belirten bir çocuk babası Doğan, "Bu yıl suyun altında 8 kiremit taşını üst üste koyarak tek darbeyle parçaladım. Önümüzdeki aylarda 12 metre mesafeden fırlatılan ve saatte 120 kilometre hızla uçan okları elimle tutmaya çalışacağım. Beni özürlü olan kızım Tamara motive ediyor. Bütün yarışmalara Türkiye adına katılıyorum ve elde ettiğim derecelerde Türkiye ve Türk halkı adına gurur duyuyorum" diye konuştu.
Denizli'de doğup 3 yaşında Almanya'ya gelerek 10 yaşında Uzakdoğu sporu yapmaya başlayan Tekin Doğan, 1995 yılından Stuttgart'ta yapılan Dünya Kickboks Şampiyonası'nda birinci oldu.