Güçsüzler Yurdu Sakinleri Fok Evinde Gösteri İzlediler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ne Uruguay'dan getirtilen foklar, Türkiye'de benzeri olmayan...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ne Uruguay'dan getirtilen foklar, Türkiye'de benzeri olmayan gösteri havuzunda birbirinden ilginç hünerleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olma özelliği taşıyan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, yapımı tamamlanan fok evi ve gösteri havuzunun ziyaretçileri bu sefer Büyükşehir Belediyesi Güçsüzler Yurdu sakinleri oldu.

Bakıcıları ve yöneticileri eşliğinde Fok Evi’ndeki gösterileri izleyen Güçsüzler Yurdunda kalan yaklaşık 40 kişi unutulmaz bir gün yaşadılar.

Reklam
Reklam

Güçsüzler Yurdu’nda kalan misafirlerinin hayata motive olmaları için bu tür gezi ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Güçsüzler Yurdu Müdürü Kamil Düğüm, “Güçsüzler Yurdumuzda kalan misafirlerimize hayata daha pozitif bakmaları için değişik etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu insanlar mutluluk ve sevince muhtaç insanlar. Bizler de bu insanları huzurlu ve mutlu etmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak istiyoruz. Güzel bir gün yaşadılar. Bize bu olanağı sağlayan Destek Hizmetler Daire Başkanımız M. Celal Özsöyler’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hastaları sosyal hayata bağlam adına bu tür etkinliklere ve sosyal faaliyetler sık sık ihtiyaç duyduklarını aktaran Düğüm, “Amacımız hastalarımız daha iyi bir moral ve motive içinde bulundurmak. Onların günlerini ve yaşamlarını daha kolay geçirmelerini sağlamaktır. Büyükleri olmayan bir toplumun gençlerinin ve küçüklerinin olmayacağı anlayışını biliyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. Yaşlılarımıza ve hastalarımıza bu açıdan hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Uruguay'dan getirtilen Orion, Kiwi, Circus ve Osion adındaki 3 yaşlarındaki 2'si dişi, 4 fok balığı eğiticileri eşliğinde kimi zaman flüt çaldılar, kimi zaman da müzik eşliğinde dans edip havuzda çeşitli akrobasi hareketleri yaparak muhteşem bir gösteriye imza attılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: