Guinness'de futbol rekorları

Dünyanın en popüler oyunu olan futbol, kayıt altına alınabildiği süre içinde birçok rekora imza attı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na 31 futbol rekoru girdi. Kitaptaki bazı ilginç rekorlar şöyle:

Brezilya ile Uruguay arasında 16 Temmuz 1950 tarihinde Maracana Municipal Stadyumu'nda yapılan Dünya Kupası finalinde, tribünlerde 199 bin 854 kişi vardı.

Takım arkadaşlarının "Fatty-Şişkocuk" diye çağırdığı 1.90 metre boyundaki İngiliz Willie Henry Foulke, 141 kiloydu ve kalenin önemli bir bölümünü kaplıyordu.

Reklam
Reklam

Fransızların gözde oyuncusu Zinedine Zidane, Juventus'dan Real Madrid'e, 9 Haziran 2001 tarihinde 47 milyon sterline (bugünkü kura göre yaklaşık 90 milyon dolar) transfer oldu.

Futbol otoriteleri tarafından gelmiş geçmiş en büyük futbolcu olarak gösterilen Brezilyalı Pele, 21 yıllık kariyerinde 1279 gol atarak en golcü futbolcu rekorunu kırdı.

Amerikan Samoa ile yaptığı Dünya Kupası Eleme Grubu maçını 31-0 kazanan Avustralya Milli Takımı, resmi maçlardaki rekoru eline geçirdi.

İngiliz futbolunun önemli takımlarından Arsenal, Premier Lig'de 7 Mayıs 2003'den 16 Ekim 2004 tarihine dek hiç yenilmedi.

Avrupada en çok kupa kaldıran takım, İspanya'nın güçlü ekibi Real Madrid. Real Madrid, 9 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler, 28 kez lig, 17 kez İspanya ve 2 kez de UEFA Kupası'nı müzesine götürdü.

Arjantin Milli Takımı oyuncusu Martin Palermo, takımının Kolombiya ile yaptığı Amerika Kupası maçında kazanılan 3 penaltıyı da golle sonuçlandıramadı. Şanssız Palermo'nun ilk penaltısı direkten döndü, ikincisi kale direğinin yanından dışarı çıktı, üçüncüsü ise kaleci tarafından kurtarıldı. Palermo, uluslararası bir maçta en çok penaltı kaçıran futbolcu oldu. Maçı Kolombiya 3-0 kazandı

Reklam
Reklam