Gül: Anayasa değişikliği siyasetçilerin sorunu

STRASBOURG (İHA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Anayasa değişikliği siyasetin siyasetçilerin konusu; bu tartışmaya ben girmeyeceğim" dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene van der Linden'in davetlisi olarak geldiği Strasbourg'da temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basınla sohbet toplantısı düzenledi. Toplantının kameralara kapalı kısmında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, 21 Ekim'de yapılacak referandum sonucunda anayasa değişikliğinden sonra görev süresi biterse yeni dönemde cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulması üzerine, "Ben artık siyasetçi değilim. Anayasa değişikliği siyasetin ve siyasetçilerin konusu. Bu tartışmaya ben girmem, girmeyeceğim. Bu kararı siyasetçiler verecek. Bu konularda çok rahatım" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Toplantı çıkışında Hilton Oteli'nde kalan İranlı parlamenterlerle karşılaşan Gül, hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından odasına çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyet, Türkiye'ye dönmek üzere az sonra Strasbourg'dan ayrılacak.