Gül: ''Ankara 3 Ekim'e hazırlanıyor''

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara'nın 3 Ekim sürecine yoğun şekilde hazırlandığını, önemli olanın hem Türkiye hem de AB'nin maratonun son yüz metresinni dikkatli şekilde koşması olduğunu söyledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, 3 Ekim'de müzakerelerin kararlaştırıldığı gibi başlamasını ümit ettiklerini belirterek, "Başlamaması için bir sebep görmüyorum, çünkü Türkiye'den talep edilen ve Türkiye'nin yapması gereken herşey yapıldı. AB'nin bu kararı alan liderlerinin imzaları oradadır. Onun için müzakelereni başlayacağı kanaatındayım" dedi.

Reklam
Reklam

AB'nin Türk limanlarının Rum kesimine açılması yönündeki kararlığı karşısında Türkiye'nin tutumuna ilişkin bir soru üzerine Gül, "Gümrük Birliği'nin işleyişiyle ilgili çeşitli problemler, iddialar söz konusu olursa, Gümrük Birliği içinde bunların konuşulacağı hukuki platformlar var. Dolayısıyla hepsi orada konuşulabilir. Türkiye'nin AB süreci böyle bir konuyla bağlantılı değildir" diye konuştu.