Gül: Bedelli geliri, toplum vicdanını karşılayacak şekilde kullanılmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde yaptığı açıklamada bedelli askerliğin toplum vicdanının kabul edebileceği şekilde düzenlenmesini...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde yaptığı açıklamada bedelli askerliğin toplum vicdanının kabul edebileceği şekilde düzenlenmesini istedi. Bedelli askerlik konusunda kamuoyunda çok büyük beklenti olduğunun altını çizen Gül, "Önemli olan şey bunun toplum vicdanının da kabul edebileceği bir şekilde düzenlenmesi. Bu çok önemli bir şey. Bana verilen hükümetin bazı çalışmaları var. Buradan gelecek gelirleri bu vicdanı en iyi şekilde karşılayacak şeklide herhalde düzenleme yapılıyor."dedi.
Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Gül’e gazeteciler tarafından gündeme ilişkin sorular yöneltildi. Bedelli askerlikle ilgili görüşünün sorulması üzerine Gül, “Hükümetin şu anda çalışması bununla ilgili çeşitli bilgiler bana verildi. Bende bazı düşüncelerimi aktardım. Siyasi irade bunu oluşturuyor. Son şeklini aldıktan sonra duyurulacak. Toplumda gördüğüm kadarıyla çeşitli düşünceler var. büyük de beklenti var. önemli olan şey bunun toplum vicdanının da kabul edebileceği bir şekilde düzenlenmesi. Bu çok önemli bir şey. Bana verilen hükümetin bazı çalışmaları var. buradan gelecek gelirleri bu vicdanı en iyi şekilde karşılayacak şeklide herhalde düzenleme yapılıyor. Son şekli henüz almadığı için nihai bir şey söyleyemem. Ama bununla ilgili çalışmalar siyasi çerçevede devam etmekte.” dedi.

Reklam
Reklam

"VİCDANİ RET TEKNİK BİR KONU"
Vicdani ret çalışmaları konusunda da soru sorulması üzerine Gül, "Şu anda bildiğim kadarıyla öyle bir gündem yok. Teknik bir konu olduğu için bakanlık bununla ilgili çalışmalarını yapıyordur." cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz